TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 06 /21:27

Kolaborantu tapęs buvęs Ukrainos deputatas prie Maskvos rastas kraujo klane

Maskvos srityje rastas kolaborantu tapusio buvusio Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputato Iljos Kyvos kūnas, remdamasis šaltiniais, skelbia televizijos kanalas REN TV, kurį cituoja naujienų portalas gazeta.ru.
Buvęs Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas Ilja Kyva
Buvęs Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas Ilja Kyva / Socialinių tinklų nuotrauka

I.Kyvos kūnas buvo rastas Maskvos srityje. „Telegram“ kanalas „Pagalbos skambutis 112“ pranešė, kad buvusio politiko kūnas rastas Odincovo mieste (Maskvos srities Odincovo miesto rajono administracinis centras). „...Buvusio Aukščiausiosios Rados deputato kūnas rastas kotedžų gyvenvietėje. Policija jau dirba įvykio vietoje“, – sakoma pranešime.

Rusijos propagandinės televizijos RT šaltinis patvirtino, kad I.Kyvos kūnas buvo rastas Odincovo rajono parke. Jo teigimu, politikas gulėjo sniege visas kruvinas. Jo dešinėje blauzdoje buvo pjautinė žaizda, o kairėje veido pusėje – hematoma.

Pasak kanalo šaltinio, I.Kyva mirė apie 15 val. Jis mirė likus dešimčiai minučių iki jį aptiko netoliese esančio viešbučio darbuotojai ir buvo iškviestos greitosios pagalbos tarnybos.

Rusijos tyrimų komitetas pranešė, kad dėl Kyvos nužudymo iškėlė baudžiamąją bylą. Komitetas pranešė, kad I.Kyva buvo nušautas nežinomo asmens iš kol kas nenustatyto ginklo.

Ukrainos aktyvistas Serhijus Sternenko teigia, kad jo šaltiniai patvirtina I.Kyvos likvidavimą.

Kiek vėliau, naujienų agentūra „Unian“ paskelbė, kad, anot jos šaltinių teisėsaugos institucijose, I.Kyva buvo nužudytas per specialiąją Ukrainos saugumo tanrybos operaciją.

„Didžiausio išdaviko, kolaboranto ir propagandisto Iljos Kyvos likvidavimas – tai speciali Ukrainos saugumo tarnybos operacija“, – „Unian“ citavo neįvardintos šaltinius. Teigiama, kad jis buvo nušautas.

I.Kyva – buvęs Ukrainos politikas, išgarsėjęs po 2014 m. įvykių Maidane. 9-ojo šaukimo Ukrainos Aukščiausiosios Rados liaudies deputatas nuo frakcijos „Opozicinė platforma – Už gyvybę“, buvo Teisinės paramos teisėsaugai komiteto narys. 2022 m. sausio pabaigoje I.Kyva pabėgo iš Ukrainos – iš pradžių persikėlė į Ispaniją, paskui į Maskvą.

Asmeninio archyvo nuotr./Ilja Kyva
Asmeninio archyvo nuotr./Ilja Kyva

Pasak žiniasklaidos, nuo vasario 24 d. prasidėjus plataus masto karui Ukrainoje, jis aktyviai palaikė Rusijos valdžios veiksmus, ragindamas „išvaduoti Ukrainą iš Vakarų okupacijos“.

Rugpjūtį I.Kyva ragino ukrainiečius sukilti ir nuversti šalies prezidento Volodymyro Zelenskio „režimą“. Ukrainoje jis „už akių“ buvo nuteistas 14 metų kalėjimo dėl kaltinimų valstybės išdavyste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius