Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos teismas: įvykiai Ukrainoje buvo valstybinis perversmas, šaudė snaiperiai iš Baltijos šalių

Maskvos teismas prabilo Rusijos propagandininkų lūpomis ir nutarė patenkinti buvusio Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputato Vladimiro Oleiniko prašymą pripažinti įvykius Kijeve 2014-aisiais „valstybiniu perversmu“. Negana to, per posėdį aiškinta apie snaiperius iš Baltijos šalių.
2014 metų vasarį Kijeve siautėjo snaiperiai
2014 metų vasarį Kijeve siautėjo snaiperiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pakartodamas Kremliaus valdomos žiniasklaidos melus, teismas nutarė, kad „perversmas“ Ukrainoje neva yra visuotinai žinomas faktas, kuriam nereikia „jokių papildomų įrodymų“ ir kuriuo „negalima abejoti“.

Byloje – jei procesą galima taip pavadinti – liudijo ir po Maidano revoliucijos iš Ukrainos pabėgęs šios šalies prezidentas Viktoras Janukovyčius, buvęs premjeras Mykola Azarovas ir buvęs vicepremjeras Sergejus Arbuzovas.

Visi jie vadino Maidano įvykius „perversmu“, kurį esą surengė Jungtinės Amerikos Valstijos ir Europos Sąjunga.

Buvo ir daugiau liudininkų iš ankstesnės Ukrainos valdžios. Vieni jų aiškino, kad ES grasino inicijuoti perversmą šalyje, jei nebus pasirašyta Asociacijos sutartis, o buvęs Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Aleksandras Jakimenka tikino, kad protestuotojams Kijevo Nepriklausomybės aikštėje dirigavo JAV pareigūnai.

Vėlyvą 2014 metų vasarį Kijeve žuvo mažiausiai 103 protestuotojai ir 13 policijos pareigūnų.

Neapsieita ir be Baltijos šalių paminėjimo – esą Maidane veikė „instruktoriai“ iš Gruzijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos.

O buvęs Ukrainos prezidento administracijos vadovas Andrijus Kliujevas tėškė: „Maidano snaiperiai buvo individai iš Gruzijos, buvo snaiperiai iš Baltijos valstybių, mes juos pagavome su tokiais ginklais.“

Rusijoje tokia sąmokslo teorija labai populiari, tuo metu Ukrainoje neabejojama, kad snaiperius į Nepriklausomybės aikštę pasiuntė „Berkut“ ir Vidaus reikalų ministerijos pajėgos. Taip pat neatmetama, kad snaiperiai į Kijevą atvyko iš Rusijos.

Vėlyvą 2014 metų vasarį Kijeve žuvo mažiausiai 103 protestuotojai ir 13 policijos pareigūnų.

Maskvos teismo sprendimu patenkintas V.Oleinikas po posėdžio išreiškė viltį, kad netrukus ir tarptautinė bendruomenė pripažins, esą Ukrainoje buvo įvykdytas perversmas: „Anksčiau ar vėliau nusikaltėliai turės stoti prieš teisingumą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius