Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Maskvos teismas pratęsė šnipinėjimu įtariamo Aristido Tamošaičio suėmimą

Maskvos Lefortovo teismas pratęsė šnipinėjimu įtariamo Aristido Tamošaičio suėmimą dar dviems mėnesiams. Patenkinus tyrėjų prašymą, Lietuvos pilietis A.Tamošaitis liks suimtas iki lapkričio 20-osios, trečiadienį pranešė teismas.
Už grotų
Už grotų / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 1 Šnipinėjimas

A.Tamošaitį Rusijos FSB sulaikė gegužės 19 dieną Maskvoje, netrukus jis buvo suimtas dviems mėnesiams. Tuomet pranešta, kad lietuvis sulaikytas su įrodymais, kai esą gavo slaptos informacijos iš Rusijos piliečio. Teigta, kad A. Tamošaitis neva prisipažino dirbantis Antrajame operatyvinių tarnybų departamente.

A.Tamošaitis buvo suimtas praėjus trims savaitėms, kai Lietuvoje buvo sulaikytas šnipinėjimu FSB įtariamas Rusijos pilietis.

Paskutinįkart A.Tamošaičiui kardomoji priemonė pratęsta liepą. Jį gina Rusijos paskirtas valstybės advokatas.

Paskutinįkart A.Tamošaičiui kardomoji priemonė pratęsta liepą. Jį gina Rusijos paskirtas valstybės advokatas.

Rugpjūčio pabaigoje tas pats teismas pratęsė ir kito valstybės išdavimu kaltinamo Lietuvos bei Rusijos piliečio Jevgenijaus Mataičio suėmimą iki spalio 24-osios.

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) skelbė, kad J.Mataitis, „vykdydamas Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie Lietuvos krašto apsaugos ministerijos užduotis (...), rinko karinius duomenis apie Rusijos ginkluotąsias pajėgas, jų patekimas į užsienį padarytų rimtą valstybės gynybiniams pajėgumams“.

Nuolat Lietuvoje gyvenantis 1977 metais gimęs J.Mataitis buvo sulaikytas birželio 24 dieną Rusijoje, Karaliaučiaus srities Sovetsko mieste. Kadangi jis yra ir Rusijos pilietis, kaltinimai jam pateikti dėl valstybės išdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius