-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos valdžios pareigūnai pagerbė žuvusius Rusijos karius ir maršalą Žukovą (nuotraukos)

Aukšti Maskvos valdžios pareigūnai, tarp jų meras Jurijus Lužkovas ir miesto Dūmos pirmininkas Vladimiras Platonovas, padėjo vainikus ir gėlių prie Nežinomo kario kapo ir paminklo Sovietų Sąjungos maršalui Georgijui Žukovui.
Karinis paradas ir demonstracija Maskvoje
Karinis paradas ir demonstracija Maskvoje / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kavalerija Maskva

Kariai buvo pagerbti minint per Antrąjį pasaulinį karą Maskvoje vykusio istorinio karinio parado 68–ąsias metines. 1941 metų lapkričio 7 d., kai nacistinės Vokietijos pajėgos buvo priartėjusios prie Sovietų Sąjungos sostinės, Maskvos Raudonojoje aikštėje buvo surengtas karinis paradas, iš kurio kariai žygiavo tiesiai į frontą.

Po karių pagerbimo ceremonijos Maskvos vadovai, įstatymų leidėjai ir garbingi svečiai išvyko į Raudonąją aikštę, kur buvo atkartotas istorinis 1941 metų paradas.

Iškilmes Raudonojoje aikštėje pradėjo meras Jurijus Lužkovas, primindamas, kad 1941 metų lapkričio pradžioje vokiečių kariuomenė buvo vos už 30 kilometrų nuo Maskvos.

„Vokiečių fašistai buvo taip įsitikinę, kad su Maskva baigta, jog net atsivežė granito fiurerio paminklui, kurį ketino statyti Raudonojoje aikštėje“, – sakė J.Lužkovas.

Šį kartą pro Kremlių pravažiavo tik du Antrojo pasaulinio karo laikų tankai T–34, kurių prieš 68 metus Raudonojoje aikštėje pasirodė dešimtys.

Parade dalyvavo Rusijos kariai, vilkintys Antrojo pasaulinio karo laikų uniformas, kavalerijos būrys, taip pat vyko jaunimo organizacijų eitynės. Svarbiausi garbės svečiai buvo 45 karo veteranai, kurie žygiavo rikiuotėje pro (Lenino) mauzoliejų 1941 metų lapkritį.

Po eitynių Didžiajame akademiniame teatre įvyko Didžiojo tėvynės karo veteranų susitikimas.
Bolševikinės 1917 metų revoliucijos minėjimai ir kariniai praradai, kurie lapkričio 7 dieną tradiciškai vykdavo Maskvos Raudonojoje aikštėje, neberengiami nuo Sovietų Sąjungos žlugimo. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius