Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mauritanijos įstatymų leidėjai nubalsavo už Senato panaikinimą ir valstybės vėliavos pakeitimą

Mauritanijos įstatymų leidėjai ketvirtadienį nubalsavo už tai, kad būtų panaikinti parlamento aukštieji rūmai ir pakeista valstybės vėliava.
Naujoji Mauritanijos vėliava
Naujoji Mauritanijos vėliava / Wikipedia.org

Keisti valstybės vėliavą buvo nuspręsta siekiant, kad ji geriau atspindėtų kovų už nepriklausomybę nuo Prancūzijos dalyvius.

Afrikos šiaurės vakaruose esančios islamo respublikos parlamento žemuosiuose rūmuose už daug ginčų keliantį konstitucijos pataisų paketą balsavo 121 įstatymų leidėjas, o 19 pasisakė prieš.

Dabar pataisos bus perduotos svarstyti Senatui, kur vyriausybė taip pat turi daugumą. Tai reiškia, kad Senatas turės balsuoti dėl savo panaikinimo.

Dabar pataisos bus perduotos svarstyti Senatui, kur vyriausybė taip pat turi daugumą. Tai reiškia, kad Senatas turės balsuoti dėl savo panaikinimo.

Aukštuosius parlamento rūmus turėtų pakeisti regioninės tarybos.

Kovojusiems už Mauritanijos laisvę nuo kolonijinės valdytojos Prancūzijos pagerbti naujoje valstybės vėliavoje žalio fono viršuje ir apačioje atsiras raudonos juostos, simbolizuosiančios už šalį pralietą kraują.

Mauritanija nepriklausoma valstybe tapo 1960 metais.

Dabartinė žalios spalvos vėliava su pusmėnuliu ir žvaigžde simbolizuoja islamo svarbą šioje konservatyvioje respublikoje. Įstatymų leidėjai nusprendė, kad ši vėliava deramai neatspindi šalies kovos už nepriklausomybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius