Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maximos“ tragedijos aukų ieškinį Rygos teismas atsisakė nagrinėti

Rygos apygardos teismas paliko nenagrinėtą Rygos tragedijos aukų ir nukentėjusiųjų pateiktą 100 milijono latų (apie 500 mln. litų) ieškinį. Jo atsakovai – pastate, per kurio griūtį žuvo 54 žmonės, o dešimtys buvo sužeista,veikusios parduotuvės savininkė kompanija „Maxima“, pastatą stačiusi statybų kompanija „Re&Re“, pastato savininkė bendrovė „Tineo“, kurią valdo „Maximos“ akcininkai, projekto rangovas „Homburg Zolitūde“ ir Rygos dūma.
Tragedija Rygoje
Tragedija Rygoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Latvijos interneto portalas kriminal.lv pranešė, jog ieškintys paliktas nenagrinėtas dėl to, kad jo teikėjai ištaisytų nustatytus trūkumus. Tai reikia padaryti iki 2014 m. sausio 6 d.

Ieškinį pateikę advokatai Aldis Gobzemas ir Aldis Aliksas yra sakę, kad teismui pateiktas ir prašymas užtikrinti ieškovų reikalavimus areštuojant kilnojamąjį ir nekilnojamąjį atsakovų, iškyrus Rygos dūmą, turtą.

Interviu kriminal.lv advokatas A.Gobzemas pranešė, kad ieškovų tapatybės nebus paviešintos, išskyrus vieną žmogų, kuris sutiko būti atskleistas. Advokato teigimu, tai daroma saugumo sumetimais, nes nukentėjusiesiems daromas spaudimas, juos bandoma įbauginti ir priversti nekelti ieškinių.Kas tai daro, advokatas neatskleidė.

Advokatai teigia, kad čia tik pirmasis ieškinys, jų bus ir daugiau, o bendra pretenzijų suma gali pasiekti milijardą latų (apie 5 mlrd. litų).

Primename, kad lapkričio 21 d. vakarą, per patį apsipirkimo piką, įgriuvo Rygos Zuolitudės rajone esančios parduotuvės „Maxima“ stogas. Po parduotuvės griuvėsiais rasti 54 žuvusiųjų kūnai. Ligoninėse gydomi dar 28 žmonės. Šiuo metu vyksta tragedijos tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius