Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 13 /18:19

Mažiausiai 91 žmogus žuvo per spūstį prie Indijos šventyklos

Daugiau kaip 90 žmonių sekmadienį žuvo per spūstį ant tilto prie hinduistų šventyklos Indijos centrinėje dalyje esančioje Madhja Pradešo valstijoje, pranešė policija.
Hinduistų šventė baigėsi tragedija.
Hinduistų šventė baigėsi tragedija. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Indija Hinduizmas

„Aukų skaičius padidėjo iki 91, o dar dešimties žmonių būklė yra kritinė“, – sakė vietos policijos inspektoriaus pavaduotojas generolas D.K.Arya apie incidentą, kuris ant tilto per Sindho upę įvyko maldininkams einant į šventyklą Durgapūdžos šventės proga.

„Daugiau kaip 100 kitų žmonių buvo sužeisti“, – sakė jis.

Anskčiau D.K.Arya nurodė, kad aukų skaičius prie Ratangarhos šventyklos, esančios už 60 km nuo Datijos, gali pasiekti mažiausiai šimtą žmonių.

Pasak jo, spūstis kilo pasklidus gandui, kad tiltas gali griūti, nes į jį atsitrenkė traktorius. „Baiminamasi, kad daug žmonių įkrito į upę ir dingo“, – sakė jis.

Kitais pranešimais, spūstis kilo policijai ėmus lazdomis valdyti tikinčiųjų minią. Incidento metu ant tilto buvo daugiau kaip 25 tūkst. žmonių.

Hinduistai sekmadienį švenčia Navaratrės šventę, skirtą deivei Durgai, pabaigą ir milijonai tikinčiųjų plūsta į šventyklas, ypač – Šiaurės Indijoje.

Indijoje per religinius festivalius dažnai įvyksta žmonių aukų pareikalaujančios spūstys. Vasario mėnesį 36 žmonės buvo mirtinai sutrypti maldininkams vykstant namo iš Kumbha Melos festivalio prie Gangos upės.

102 hinduistų tikintieji žuvo per spūstį Keralos valstijoje 2011 metų sausį, o 224 maldininkai – 2008 metų rugsėjį, kai tūkstančiai tikinčiųjų skubėjo pasiekti 15-ojo amžiaus šventyklą ant kalvos viršūnės šalies šiaurėje esančiame Džodhpuro mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius