Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medvedevas kaltina JAV Rusijos stojimo į PPO blokavimu

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad tarp jo ir Rusijos vyriausybės vadovo Vladimiro Putino nekyla jokių nesutarimų dėl Rusijos stojimo į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO), bet apkaltino Jungtines Valstijas, jog jos blokuoja Rusijos prisijungimą prie šios organizacijos.
D.Medvedevas demonstruoja pasaulinės valiutos pavyzdį
Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu ne pernelyg atsargi JAV politika dėl Rusijos stojimo į PPO, arba, atvirai kalbant, JAV blokavimas, mes jau seniai ten būtume, ir šiandien nebūtų klausinėjama apie kažkokius tariamus nesutarimus (tarp prezidento ir premjero)“, – antradienį per susitikimą Maskvoje su tarptautinio diskusijų klubo „Valdai“ nariais sakė D.Medvedevas.

Rusijos prezidentas atkreipė dėmesį, kad po sprendimo, kad Muitų sąjungos šalys (Rusija, Baltarusija ir Kazachstanas) nusprendė kartu stoti į PPO, „imta kalbėti, kad prezidento požiūris šiuo klausimu yra vienoks, o premjero – kitoks“.

„Tai klaida. Sprendimas, kaip mes elgsimės, priimtas. Darysime tai kartu. Nepavyks kartu – stosime atskirai. Tačiau mes sutarėme su partneriais iš anksto suderinti pamatines sąlygas, ir judėsime ta kryptimi“, – pabrėžė D.Medvedevas.

D.Medvedevas pastebėjo, kad „kol mūsų dar nepriima į PPO, kol vis dar turime laukti koridoriuje prie įėjimo, turime užsiimti mūsų ekonomikų – Rusijos, Kazachstano ir Baltarusijos – integracija“.

„Tačiau tai nereiškia, kad mes prieš stojimą į PPO. Man atrodo, kad visi jau gerai suprato, kad verčiau turėti Rusiją įstojusią į PPO, veikiančią pagal jos sąlygas, nei kokią kitą Rusiją“, – pastebėjo D.Medvedevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius