-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dmitrijus Medvedevas neprieštarauja protesto akcijoms, bet reikalauja laikytis įstatymų

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė laikąs normaliu dalyku tai, kad nesutinkantieji su valdžia rengia protesto akcijas, tačiau iš karto nurodė, jog visa tai turi vykti pagal įstatymus.
Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas
Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Bet kurie mitingai, demonstracijos yra demokratijos išraiška; ir mes kartu su jumis tai suprantame. Mes suprantame ir tai, kad visuomenė ėmė aktyviau judėti, ji tam pribrendo. Normalu. Svarbiausia, kad visa tai vystėsi įstatymų lauko ribose“, – pareiškė D.Medvedevas.

Jis pabrėžė, jog toks elgesys padės išlaikyti šalį šiuolaikinės plėtros vagoje. „Tokios kultūros mums visiems dar reikia išmokti – ir žmonėms, kurie eina protestuoti, o jie eis protestuoti, nes toks yra gyvenimas“, – sakė prezidentas.

Akcijas galima rengti ir prieš partiją „Vieningoji Rusija“ Valstybės Dūmą, prezidentą ir vyriausybę, „taip visame pasaulyje vyksta, ir policija atitinkamai į tai reaguoja“. „Tai toks procesas, kurį mes turime įsisavinti politinės kultūros lygmeniu. Štai kas svarbiausia“, – nurodė D.Medvedevas.

Jis pasiūlė palyginti per televiziją išvakarėse parodytus kadrus: „Mūsų kadrai, ir kadrai iš kitų šalių – skirtingi kadrai, pajuskite skirtumą, ko negalima leisti, kategoriškai negalima“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius