Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medvedevas pademonstravo žurnalistams būsimą pasaulinės valiutos pavyzdį

Labiausiai išsivysčiusios pasaulio šalys nuolatos svarsto naujos tarptautinės ir rezervinės valiutos įvedimo klausimą, pranešė Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas.
D.Medvedevas demonstruoja pasaulinės valiutos pavyzdį
D.Medvedevas demonstruoja pasaulinės valiutos pavyzdį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dabar ši tema tapo nuolatine, mes visą laiką aptariame ir įvedimo klausimus, tiksliau sakant, naujų rezervinių valiutų atsiradimo galimybę, ir viena iš tokių valiutų galėtų būti rublis“, – penktadienį pasibaigus Didžiojo aštuoneto (G-8) viršūnių susitikimui spaudos konferencijoje sakė Rusijos prezidentas.

„Galiu jus nudžiuginti. Mano kišenėje yra man padovanotos tarptautinės valiutos pavyzdys. Tai vieno vieneto vertės bandomasis pavyzdys, ant kurio užrašyta „Unity in Diversity“ (Vienybė įvairovėje). Tai vadinasi „tarptautine valiuta“ – „United Future World Currency“(Vieningoji ateities pasaulio valiuta)“, – pridūrė prezidentas ir parodė monetą žurnalistams.

„Žinoma, tai tik dovana, bandomasis variantas. Tačiau (didžiųjų šalių lyderiai) apie tai galvoja, ir visai tikėtina, kad kada nors kažkas panašaus atsiras. Tai bus galima laikyti rankoje, sumokėti“, – pastebėjo D.Medvedevas.

Pasak Rusijos prezidento, prie dovanotos monetos netgi buvo pridėti jos cirkuliacijos nuostatai. „Tai mūsų vienybės ir pasiryžimo spręsti tokius klausimus simbolis“, – pridūrė D.Medvedevas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius