Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Medvedevas parlamento posėdžių nelankantiems deputatams siūlo „dykinėti kitoje vietoje“

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas griežtai kritikavo tuos deputatus, kurie praleidinėja Valstybės Dūmos posėdžius, ir pasiūlė jiems „dykinėti kitoje vietoje“.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai visai ne mano kompetencija, o Valstybės Dūmos, jos vidaus tvarkos klausimas, nes tai kita valdžia, tačiau kaip Konstitucijos garantas negaliu nutylėti, kad mane stebina vaizdai iš Valstybės Dūmos posėdžių salės, kur sėdi 10–15 proc. deputatų“, – penktadienį Kremliuje pareiškė valstybės vadovas per susitikimą su parlamento frakcijų lyderiais.

„Kreipiuosi į visas partijas ir į tą partiją, kuri turi „kontrolinį paketą.“ Reikia kažką daryti. Galų gale tai įžeidžia tuos rinkėjus, kurie balsavo už šias partijas“, – pareiškė D.Medvedevas.

„Tegu jie eina į posėdžius, o tie, kurie neina... Manau, kad reikia pakeisti įstatymą – tegu jie kitur eina dykinėti“, – pabrėžė prezidentas.

Jis pažymėjo, kad šie priekaištai mažiausiai skirti Federacijos Tarybai. „Tačiau ir ten yra dykinėtojų, ir tų, kurie pakankamai dažnai nesilanko posėdžiuose, tačiau tai labiau skirta Valstybės Dūmai“, – sakė D.Medvedevas.

„Aš jums nieko neperšu, jūs savarankiška valdžia, tačiau negaliu į tai neatkreipti dėmesio. Tai disciplinos klausimas, ir pagaliau tai daro įtaką priimamų sprendimų, įstatymų kokybei“, – pridūrė Rusijos prezidentas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius