Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medvedevas: Rusija – santūri, pragmatiška valstybė

Medvedevas norėtų, kad Rusija būtų suvokiama pasaulyje kaip stipri, moderni, pragmatiška ir santūri valstybė.
Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas Rusijos Banką ragino rečiau kaitalioti rublio kursą.
Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas Rusijos Banką ragino rečiau kaitalioti rublio kursą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusija tarptautinėje arenoje turi būti pristatoma kaip moderni ir stipri valstybė, patogi partnerė savo kaimynams, o griežtą atsaką duoti tik jeigu kils grėsmė savo piliečių interesams, mano šalies prezidentas Dmitrijus Medvedevas.

"Aš norėčiau, kad mūsų įvaizdis būtų kaip šiuolaikiškos ir stiprios valstybės, pragmatiškos, santūrios, drauge sugebančios tarti savo žodį tarptautinėje arenoje", - sakė D.Medvedevas, kalbėdamasis su NTV korespondentu.

Pasak jo, gyvenimas susiklostė taip, kad Rusijai tenka didesnė atsakomybė už tarptautinio saugumo laikymąsi, taip pat kaip valstybei, kuri turi vieną didžiausių branduolinių potencialų.

"Todėl mūsų įvaizdis turi būti toks apjungiantis, bet drauge patogus tiems, kurie su mumis bendrauja. Mes, žinoma, neturime atkišti į priekį kokių nors dyglių, bet drauge, esant kokioms nors sudėtingoms aplinkybėms, mes turime sugebėti duoti atkirtį", - sakė D.Medvedevas.

Griežtą, o kartais ir labai griežtą atsaką, pasak valstybės vadovo, būtina duoti tik tuo atveju, jeigu tai kelia grėsmę mūsų piliečių interesams.

"Esant visoms kitoms situacijoms mes turime būti prognozuojami, stiprūs ir patogūs partneriai savo kaimynams", - pabrėžė Rusijos vadovas.

Jis sakė, jog tam, kad Rusija būtų teisingai suvokiama, ji turi išspręsti neatidėliojamas problemas, pirmiausia socialines ir ekonomines.

"Jeigu mes sugebėsime jas išspręsti, mums, žinoma, bus paprasčiau spręsti ir kokius nors tarptautinius uždavinius", - apibendrino savo žodžius D.Medvedevas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius