Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medvedevas perspėja apie gresiančias ginklavimosi varžybas (atnaujinta 15.15 val.)

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pradėjo savo metinį pranešimą parlamentarams ataskaita apie ekonominius ir technologinius laimėjimus krizės laikotarpiu.
Dmitrijus Medvedevas
D.Medvedevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prezidentas pabrėžė, kad šalis pereina prie „labiau subalansuotos biudžeto politikos“.

Prezidentas pabrėžė, kad šalis pereina prie „labiau subalansuotos biudžeto politikos“.

„Uždavinys užtikrinti ne mažesnes nei gyvenimo minimumas pajamas – išspręstas“, – sakė D.Medvedevas, skaitydamas metinį pranešimą Federaliniam Susirinkimui.

Šiais metais, pasak jo, ekonominis augimas sudarys apie 4 procentus.

„Vyriausybė neleido, kad įvyktų infliacijos šuolis“, – nurodė prezidentas.

Kalbėdamas apie pirmuosius „modernizacijos“ politikos rezultatus D.Medvedevas pabrėžė, kad „tarp 500 moderniausių superkompiuterių yra 11 Rusijos sistemų“.

„Iki metų pabaigos bus sukomplektuota navigacinė sistema GLONASS, o projektas „Skolkovo“ tampa realybe“, – vardijo jis.

Šį – jau trečiąjį – savo pranešimą Federaliniam Susirinkimui D.Medvedevas skaito artėjant po metų Rusijoje vyksiantiems parlamento rinkimams.

Ekspertų nuomone, šiuo laikotarpiu Rusijos lyderiai savo viešose kalbose paprastai linkę gvildenti socialines problemas.

Jei Vakarų šalims ir Rusijai nepavyks susitarti dėl naujo priešraketinės gynybos skydo Europoje, tai gali išprovokuoti naujas ginklavimosi varžybas, įspėjo Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas metiniame pranešime parlamentarams.

D.Medvedevas savo kreipimesi į Federalinį Susirinkimą antradienį pasiūlė šeimoms, gimus trečiajam vaikui, neatlygintinai skirti žemės sklypą namui statyti.

„Kiek aš žinau, Ivanovsko srityje, gimus trečiajam vaikui, nuspręsta nemokamai skirti žemės sklypą gyvenamajam namui ar vasarnamiui statyti. Tai labai teisinga priemonė ir pavyzdys kitoms teritorijoms“, – sakė valstybės vadovas.

„Manau, kad tikslinga įvesti šią praktiką visur, – pabrėžė jis ir nurodė:  – Pavedu Vyriausybei drauge su regionais parengti nemokamų žemės sklypų suteikimo gyvenamajam namui ar vasarnamiui statyti, gimus trečiajam ir dar kitam vaikui, tvarką.“

Atnaujinta 15.15 val.: Jei Vakarų šalims ir Rusijai nepavyks susitarti dėl naujo priešraketinės gynybos skydo Europoje, tai gali išprovokuoti naujas ginklavimosi varžybas, įspėjo Rusijos prezidentas D.Medvedevas metiniame pranešime parlamentarams.

„Per ateinančius dešimt metų mūsų laukia pasirinkimas: arba susitarsime dėl priešraketinės gynybos ir kursime visavertį bendradarbiavimo mechanizmą, arba, jeigu nesugebėsime pasiekti konstruktyvaus bendradarbiavimo, prasidės nauja ginklavimosi varžybų spiralė“, – pabrėžė jis.

„Tokiu atveju mums teks spręsti dėl naujų smogiamųjų priemonių dislokavimo“, – pridūrė D.Medvedevas.

Šį mėnesį Lisabonoje vykusiame viršūnių susitikime Rusija ir NATO susitarė išsiaiškinti, kokiu būdu būtų galima bendradarbiauti kuriant naują priešraketinės gynybos skydą Europoje. Šį projektą palaiko Vašingtonas, tačiau Kremlius jam anksčiau įnirtingai priešinosi.

D.Medvedevas pareikalavo, kad kuriant tokią sistemą Rusija turėtų būti laikoma lygiaverte partnere, tačiau šis variantas taptų įmanomas tik Aljansui sutikus pradėti precedento neturintį karinį bendradarbiavimą su Maskva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius