-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medvedevui nepriimtini „specifiniai“ Lukašenkos posakiai

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas paragino savo kolegą Baltarusijoje Aleksandrą Lukašenką santūriau vertinti Rusijos Vyriausybę.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pastaruoju metu mūsų kolegos baltarusiai, Baltarusijos prezidentas pateikė nemažą pluoštą emocingų pareiškimų, kurie dažnokai išeidavo už diplomatinio protokolo ribų, o kalbant visiškai atvirai, buvo labai specifiški mūsų pareigūnų atžvilgiu“, – sakė D.Medvedevas interviu Baltarusijos žiniasklaidai.

„Turiu omenyje ministų kabineto narius ir Rusijos Federacijos ministrą pirmininką, – patikslino jis. – Man tai nepatinka. Manau, neleistina.“

„Mėginimas parodyti, kad galima plėtoti šiltus asmeninius santykius, atitinkamai apibūdinant Rusijos Vyriausybę, – tai kelias į aklavietę“, – pabrėžė Rusijos prezidentas.

„Kai kolega polemizuoja su Vyriausybe, jis polemizuoja su manimi, – pažymėjo jis. – Išvada – reikia būti santūresniam.“

Tiesa, D.Medvedevas pripažino, kad ir Rusijos valdininkai ne visada būna korektiški. „Na, o apie mūsų diskusijų toną ir mūsų korektiškumą, – yra apie ką pakalbėti, – sakė jis. – Matyt, mes taip pat nesame be priekaištų. Turiu omenyje Rusijos Federaciją, kai kuriuos valdininkus, kurie kažką kalba, arba kai kuriuos šaltinius, kurie skleidžia tam tikrus signalus.“

Ta proga D.Medvedevas paragino abiejų šalių žurnalistus „sakyti tiesą, nes tai šventa kiekvieno žurnalisto pareiga, nesvarbu, kokioje šalyje jis gyvena, kokiam leidiniui dirba – kuklioje interneto svetainėje, ar galingoje valstybinėje žiniasklaidoje“.

„O vertinimai – jie visuomet bus labai skirtingi, nėra ko įsižeisti, reikia į tai reaguoti ramiai“, – pažymėjo Rusijos prezidentas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius