Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 07 /10:17

Meino demokratų sueigose Bernie Sandersas aplenkė Hillary Clinton

Bernie Sandersas laimėjo sekmadienį vykusį balsavimą demokratų sueigose Meino valstijoje, rodo negalutiniai duomenys, o ši pergalė JAV šiaurės rytų regione jam labai reikalinga siekiant toliau varžytis su Hillary Clinton dėl teisės tapti oficialiu partijos kandidatu lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.
Hillary Clinton ir Bernie Sandersas
Hillary Clinton ir Bernie Sandersas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Duomenys, gauti iš daugiau negu 80 proc. apylinkių, rodo, kad B.Sandersas lenkia H.Clinton 64,3 proc. balsų prieš 35,5 procento.

Jeigu toks balsų santykis išliks, šiam socialistu save vadinančiam pretendentui atiteks daugumos iš 25 delegatų, siunčiamų Meino į nacionalinį Demokratų partijos suvažiavimą, palaikymas.

B.Sanderso pergalė Meine neatrodo stebinanti, nes jis yra tvirtai palaikomas tame regione ir yra kilęs iš kaimyninio Vermonto.

Šeštadienį H.Clinton laimėjo Luizianoje – svarbiausioje iš tą dieną balsavusių valstijų, bet B.Sandersas triumfavo Kanzase ir Nebraskoje.

Jeigu pergalė Meine bus patvirtinta, jis bus laimėjęs aštuoniose valstijose iš 19–os, kur jau yra įvykę demokratų prezidentinės kampanijos pirminiai balsavimai.

H.Clinton sėkmę Luizianoje užtikrino tvirtas afroamerikiečių rinkėjų palaikymas, o B.Sandersui labiau sekasi valstijose, kuriose rinkėjų branduolį sudaro baltaodžiai.

Po šeštadienio balsavimų H.Clinton jau buvo užsitikrinusi 1 121 delegato palaikymą. Kad būtų paskirta partijos kandidate, ją nacionaliniame suvažiavime turi palaikyti 2 383 delegatai.

Puerto Rike laimėjo Marco Rubio

Floridos senatorius Marco Rubio sekmadienį laimėjo respublikonų pirminius rinkimus Puerto Rike, tęsiantis varžyboms dėl teisės tapti oficialiu partijos kandidatu lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose, kuriose respublikonų stovykloje tvirtai pirmauja Donaldas Trumpas.

M.Rubio surinko 71 proc. balsų, aplenkdamas D.Trumpą (13 proc.), ultrakonservatyvių pažiūrų Teksaso senatorių Tedą Cruzą (8 proc.) ir Ohajo gubernatorių Johną Kasichą (1 proc.), nurodė rinkimų taryba, paskelbusi galutinius rezultatus.

Šios Karibų salos, kuri yra neinkorporuota JAV teritorija, gyventojai turi Amerikos pilietybę, bet negali balsuoti JAV prezidento rinkimuose, jeigu yra registruoti kaip gyvenantys Puerto Rike. Vis dėlto jie gali dalyvauti pirminių rinkimų procese.

Po šios pergalės M.Rubio užsitikrino 23 delegatus, kurie jį palaikys per liepą vyksiantį respublikonų nacionalinį suvažiavimą, kai bus renkamas partijos kandidatas.

Floridos senatoriaus kampanijai labai reikėjo gerų naujienų. Šiam imigrantų iš Kubos sūnui, užaugusiam Las Vegase ir Floridoje, iki šiol prezidentinėse lenktynėse sekėsi prastai. Tai tėra vos jo pergalė po praėjusio antradienio triumfo Minesotoje.

D.Trumpas, išlaikęs aiškaus lyderio pozicijas respublikonų pretendentų stovykloje, paragino M.Rubio atsisakyti ambicijų tapti prezidentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius