-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksika išdavė narkotikų baroną „El Chapo“ Jungtinėms Valstijoms

Meksikos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad narkotikų baronas Joaquino Guzmanas, pravarde „ El Chapo“ (Neūžauga), perduotas Jungtinėms Amerikos Valstijoms.
Sučiuptas iš kalėjimo pabėgęs narkobaronas El Chapo
Joaquino Guzmanas, pravarde „ El Chapo“

Meksika įvykdė pažadą išduoti „El Chapo“ JAV teisėsaugai dar prieš penktadienį vyksiančią naujojo prezidento Donaldo Trumpo inauguraciją. Ketvirtadienį Meksiko miesto teismas atmetė J.Guzmano apeliaciją dėl ekstradicijos, pranešė CNN.

JAV kaltina J.Guzmaną ir kitus narkotikų kartelio „Sinaloa“ narius nuo 1990-ųjų iki 2005-ųjų į šios šalies teritoriją iš Kolumbijos pergabenus apie 120 tonų kokaino. J.Guzmanui pareikšti kaltinimai Niujorko, Arizonos, Kalifornijos, Teksaso, Ilinojaus, Floridos ir Naujojo Hampšyro valstijose.

13 metų slapstęsis J.Guzmanas buvo sučiuptas 2014-ųjų vasarį, bet po metų paspruko iš itin saugomo Altiplano kalėjimo netoli Meksiko iškastu pusantro kilometro tuneliu. Sučiuptas 2016-ųjų sausį savo gimtojoje Sinaloa valstijoje šalies šiaurės vakaruose, jis buvo sugrąžintas į tą patį kalėjimą, tačiau gegužę jis buvo perkeltas į kitą kalėjimą – Siudad Chuarese, prie sienos su Teksasu.

JAV duomenimis, heroino, marihuanos, kokaino ir metamfetamino kontrabanda į JAV teritoriją užsiimančios Meksikos mafijos grupuotės kasmet uždirba apie 19–20 mlrd. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius