Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksika nerado įrodymų, kad iš šalyje žuvusio lenko kūno buvo neteisėtai paimta organų

Lenkijos pilietis, anksčiau šį mėnesį rastas negyvas netoli Meksikos sostinės, veikiausiai mirtinai apsinuodijo smalkėmis, o jokių įtariamo neteisėto organų pasisavinimo, apie kurį anksčiau skelbė lenkų žiniasklaida, nebuvo nustatyta, penktadienį pranešė Meksikos tarnybos.
Turistai Meksikoje pandemijos metu
Turistai Meksikoje pandemijos metu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Meksika

Vasario 14 dieną 20-metis Lenkijos pilietis buvo rastas bute Metepeko mieste, esančiame į vakarus nuo Meksiko, bet ant jo kūno jokių sužalojimo žymių nebuvo pastebėta, sakoma prokuratūros pareiškime. Pirminis tyrimas parodė, kad lenkas veikiausiai mirė apsinuodijęs anglies viendeginiu, kuriuo taip pat apsinuodijo kitas jaunas Lenkijos pilietis, šiuo metu hospitalizuotas, bet sveikstantis.

Ketvirtadienį Lenkijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Meksikos tarnybos tiria jauno lenko mirtį ir kad kitas šalies pilietis buvo hospitalizuotas. Lenkijos žiniasklaida šį incidentą siejo su įtariama organų kontrabandininkų veikla.

Lenkijos teisingumo ministras Zbigniewas Ziobro sakė nurodęs atlikti atskirą dėl „žmogžudystės ir mėginimo nužudyti“ du jaunus šalies piliečius Meksikoje.

Vėlai penktadienį Meksikos užsienio reikalų ministerijos paskelbtame pranešime sakoma, kad tyrimas tęsiamas, bet „nėra jokių užuominų arba daiktinių įrodymų, kad minimi įvykiai kaip nors susiję su organų išėmimu arba kontrabanda, kaip pranešė įvairios žiniasklaidos organizacijos“.

Meksikos prokuratūra irgi paneigė, kad esama kokių nors įrodymų, siejančių incidentą su organų kontrabandininkų veikla.

Abiejuose Meksikos pranešimuose sakoma, kad tarnybos dalijasi informacija su Lenkijos ambasada Meksike.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius