Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksika sveikina Joe Bideno sprendimą nutraukti sienos statybas pasienyje

Meksika trečiadienį sveikino JAV prezidento Joe Bideno nurodymą sustabdyti jo pirmtako Donaldo Trumpo sienos statybas JAV ir Meksikos pasienyje, taip pat kitas paskelbtas su imigracija susijusias reformas.
Tvora JAV ir Meksikos pasienyje
Tvora JAV ir Meksikos pasienyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Meksika sveikina sienos statybos nutraukimą, [programai] DACA palankią imigracijos iniciatyvą ir kelią į dvigubą pilietybę“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė meksikiečių užsienio reikalų ministras Marcelo Ebrardas.

Jis turėjo omenyje Atidėtų veiksmų atvykstančių vaikų atžvilgiu (Deferred Action for Childhood Arrivals, DACA) programą, kuria siekiama sutvarkyti vaikystėje į JAV nelegaliai atvykusių žmonių statusą. Šią programą D.Trumpas mėgino uždaryti.

VIDEO: JAV prezidentas J.Bidenas: „Dar kartą pasimokėme, kokia brangi yra demokratija“

Respublikonas prezidentas per savo 2016 metų rinkimų kampaniją išprovokavo pasipiktinimą, pavadinęs meksikiečius migrantus „žagintojais“ ir narkotikų platintojais. Jis taip pat žadėjo pastatyti sieną palei JAV pietrytinį pasienį.

Įsakymas nutraukti griozdiškos plieninės tvoros statybos darbus buvo vienas pirmųjų veiksmų, kurių ėmėsi J.Bidenas trečiadienį davęs priesaiką.

Demokratas taip pat planuoja Kongresui pateikti įstatymo projektą, skirtą imigracijos politikai pertvarkyti, ir suteikti milijonams šalyje neteisėtai gyvenančių migrantų galimybę gauti pilietybę, pranešė naujojo amerikiečių lyderio padėjėjai.

VIDEO: J.Bideno inauguracija: ar D.Trumpo įpėdinis sutaikys susipykusią Ameriką?

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras pasveikino J.Bideną su pergale rinkimuose kone paskiausiai, nusprendęs palaukti, kol būtų išspręsti teisiniai ginčai, susiję su D.Trumpo pastangomis panaikinti balsavimo rezultatus.

Abiejų kaimynių santykiai pastaruoju metu buvo įtempti dėl bylos, iškeltos buvusiam Meksikos gynybos ministrui, kurį Vašingtonas įtaria ryšiais su narkotikų karteliais.

A.M.Lopezas Obradoras prieš trečiadienį įvykusią inauguraciją palinkėjo J.Bidenui sėkmės ir pareiškė sutinkantis su jo politikos prioritetais, įskaitant migracijos klausimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius