-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje COVID-19 aukų skaičius perkopė 25 000, užsikrėtusiųjų – 200 000

Meksikoje mirčių nuo COVID-19 skaičius viršijo 25 tūkst., o užsikrėtimų skaičius – 200 tūkst., ketvirtadienį paskelbė vyriausybė.
Kapinės Meksikoje
Kapinės Meksikoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sveikatos apsaugos sekretoriato epidemiologijos departamento vadovas Jose Luisas Alomia sakė, kad 127 mln. gyventojų turinčioje šalyje jau užregistruota 25 060 mirties nuo koronavirusinės infekcijos atvejų ir 202 951 užsikrėtimo atvejis.

Pirmieji trys COVID-19 atvejai Meksikoje buvo išaiškinti beveik prieš keturis mėnesius, vasario 28 dieną, bet visą nebūtiniausią ekonominę veiklą vyriausybė sustabdė tik paskutinę kovo savaitę.

Socialistų prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras buvo griežtai kritikuojamas dėl savo nenoro anksčiau imtis griežtesnių priemonių viruso plitimui stabdyti – priešingai regiono tendencijai.

Nepaisydama, kad užsikrėtimo ir mirties atvejų toliau daugėja, vyriausybė birželio 1-ąją pradėjo laipsniškai atverti ekonomiką.

Vis dėlto Meksike toliau galioja griežtas karantinas. Sostinėje ir aplink ją užregistruota daugiau kaip 77 tūkst. COVID-19 atvejų.

Šalyje užregistruojama 159 ligos atvejai 100 tūkst. gyventojų, rodo ketvirtadienį pateikti vyriausybės duomenys.

Tarp užsikrėtusiųjų – finansų ministras

Ketvirtadienį apie jam testais nustatytą koronavirusinę infekciją paskelbė Meksikos finansų ministras Arturo Herrera, kuris vos prieš tris dienas buvo susitikęs su A.M.Lopezu Obradoru. Pirmadienio susitikime dalyvavo ir vidaus reikalų ministrė Olga Sanchez bei kiti pareigūnai.

„Mano simptomai labai lengvi. Nuo šiol laikysiuosi karantino ir toliau dirbsiu iš namų“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė A.Herrera.

Minėto susitikimo su prezidentu dalyviai laikėsi atstumo vieni nuo kitų, bet jis buvo mažesnis už rekomenduojamą 1,5 m, be to, nei prezidentas, nei A.Herrera nedėvėjo kaukių.

Antradienį A.Herrera dalyvavo susitikime su dar dviem ministrais.

Birželio 7 dieną, dvi dienos po to, kai atlydėjo prezidentą į vieną spaudos konferenciją, apie užsikrėtimą naujuoju virusu paskelbė Meksikos socialinės apsaugos instituto direktorius Zoe Robledo.

Tuomet A.M.Lopezas Obradoras kitą dieną žurnalistams sakė, kad jo sveikata gera ir jis testo nesidarys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius