Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje įsisiautėjo plėšikautojai: iš parduotuvių grobia net smulkmenas

Meksikoje tęsiantis protestams dėl degalų pabrangimo trečiadienį keliose parduotuvėse įsisiautėjo plėšikautojai, o pareigūnai sulaikė per šimtą žmonių.
Meksikoje atvirai plėšiamos parduotuvės
Meksikoje atvirai plėšiamos parduotuvės / „Scanpix“/AP nuotr.

Meksikiečiai pirmadienį blokavo kelis kelius ir degalines, protestuodami prieš vyriausybės kainų reguliavimo panaikinimą, dėl kurio kuro kainos sausio 1 dieną šoktelėjo 20,1 procento.

Tačiau šalyje įsisiautėjo ir vandalai bei plėšikautojai, todėl vidaus reikalų ministras Miguelis Angelis Osorio Chongas nurodė Nacionalinio saugumo komisijai padėti vietos pareigūnams.

Meksiko valstijos, kurioje įsikūrusi ir šalies sostinė, vyriausybė pranešime nurodė, kad šešiose savivaldybėse už „įvairius vandalizmo aktus ir vagystes iš parduotuvių“ buvo sulaikytas 161 asmuo.

Pranešime sakoma, kad „kelios žmonių grupės pasinaudojo situacija ir įvykdė vagysčių bei vandalizmo aktų prisidengdamos protestais dėl degalų kainos liberalizavimo“.

Meksike dėl kelių parduotuvių apiplėšimo buvo sulaikyta apie 20 žmonių, radijui „Formula“ sakė vietos vyriausybės generalinė sekretorė Patricia Mercado.

Kai kurios parduotuvės popietę užsidarė, bet P.Mercado sakė, kad „tam nėra poreikio“, nes policija užkirs kelią galimam vandalizmui.

Trečiadienį policija pranešė apie 20 naujų protestų ir užblokuotų kelių įvairiose šalies vietose.

Tuo tarpu prezidentas Enrique Pena Nieto bandė pateisinti kainų augimą, argumentuodamas, kad šis žingsnis buvo būtinas dėl augančių pasaulinių naftos kainų.

„Apskritai kalbant, suprantu gyventojų susierzinimą ir pyktį“, – sakė jis, tačiau pabrėžė, kad nepakėlus kainų, šalies ekonomika būtų patyrusi skausmingesnį smūgį.

Meksikos valdžia ketina nutraukti subsidijas ir nuo kovo leisti rinkai diktuoti kainas. Anot jų, tada degalų kainos kris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius