Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje kopdami į ugnikalnį į nelaimę pateko du amerikiečių diplomatai

Du amerikiečių diplomatai, kopdami į aukščiausią Meksikos viršukalnę – neaktyvų Orisabos ugnikalnį – pateko į nelaimę, tačiau dėl nepalankių oro sąlygų jų gelbėjimo operacija buvo atidėta, pirmadienį pranešė pareigūnai.
Orisabos ugnikalnis
Orisabos ugnikalnis / „Wikipedia.org“ nuotr.

Pareigūnai nenurodė, kas buvo tie du diplomatai. Vienam iš jų nukritus ir susižeidus, kitas kreipėsi pagalbos į JAV ambasadą.

„Bendradarbiaujant Meksikos kalnų gelbėtojų brigadai ir Jungtinių Valstijų ambasadai imtasi veiksmų, kad būtų išgelbėti du diplomatai, dingę ant Orisabos“, – sakoma Pueblos valstijos civilinės saugos valdybos pranešime.

„Jie nepranešė jokiems savivaldybės ar šalies pareigūnams apie savo kopimo (į viršukalnę) maršrutą ar datą“, – naujienų agentūrai AFP sakė nežinomu norėjęs likti šaltinis iš vietos vyriausybės.

Pareigūnai sakė, kad į įvykio vietą buvo išsiųsti du sraigtasparniai, tačiau dėl prastų orų gelbėtojai negalėjo pasiekti tų diplomatų.

Gelbėtojai pėsčiomis išėjo iki jų stovyklavietės, kur drauge su jais lauks, kol pagerės orai, o jei prireiks – neštuvais evakuos sužeistą alpinistą.

5 610 metrų aukščio Orisabos kalnas, stūksantis Pueblos ir Verakruso valstijų paribyje, vilioja ne tik profesionalius alpinistus iš viso pasaulio, bet ir prastai sudėtingam kopimui pasirengusius mėgėjus.

Lapkritį vietos pareigūnai aptiko amerikiečių alpinisto, kopusio į Orisabos viršukalnę, palaikus, o per sudėtingą gelbėjimo operaciją buvo sunkiai sužeistas vienas darbininkas.

2015-aisiais ant aukščiausios Meksikos viršukalnės buvo rasti dviejų apsikabinusių žmonių palaikai, virtę mumijomis; manoma, kad tai yra alpinistai, dingę po 1959 metais nuslinkusios lavinos, nurodė pareigūnai. 5 200 metrų aukštyje aptiktų mumijų nepavyko iškelti, tuo tarpu trečio dingusio alpinisto palaikai šiuo metu saugomi vietos muziejuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius