Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje per karinį reidą nužudytas įtakingo narkotikų kartelio lyderis I.Coronelis

Meksikoje ketvirtadienį nukautas vieno didžiausių šalyje Sinaloa valstijos kartelio lyderis, kuris pasipriešino kariškiams, kai šie mėgino jį areštuoti – tai viena retų pergalių valdžiai, kovojančiai su brutaliais narkotikų karteliais.
Meksikos policija
Meksikos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Reidas Meksika

Armija vakaruose esančios Gvadalacharos priemiestyje surengė prieš narkotikų kartelio baroną Ignacio Coronelį, dažnai vadinamą mažybiniu vardu Nacho.

Nacho mėgino sprukti ir ėmė šaudyti į karius, kurie paleido atsakomąją ugnį ir jį nukovė, per spaudos konferenciją sakė gynybos viceministras Edgaras Ruizas.

I.Coronelis, kuris buvo artimas Meksikos teisėsaugos labiausiai ieškomo asmens – Joaquino Guzmano, pravarde El Chapo, partneris.

J.Guzmanas dažnai vadinamas „Kristalo karaliumi“, nes jo kartelis užima pirmą vietą pagal metamfetamino bei kokaino gamybos ir prekybos apimtis.

JAV ir Meksikos vyriausybės buvo išdavusios arešto orderius sulaikyti I.Coronelį. Be to, JAV pareigūnai siūlė 5 mln. dolerių atlygį už informaciją, kurį padėtų sulaikyti šį asmenį.

Pranešama, kad 2007 metais viena I.Coronelio dukterėčių ištekėjo už J.Guzmano.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius