-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje siaučianti Willa susilpnėjo iki atogrąžų audros, bet liūtys tęsis

JAV Nacionalinis uraganų stebėjimo centras (NHC) trečiadienį pranešė, kad uraganas Willa susilpnėjo iki atogrąžų audros, bet smarkios liūtys Meksikos vakariniuose ir centriniuose regionuose tęsis.
Meksikoje siaučianti Willa susilpnėjo iki atogrąžų audros, bet liūtys tęsis
Meksikoje siaučianti Willa susilpnėjo iki atogrąžų audros, bet liūtys tęsis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak meteorologų, Willa ateinančias 12 valandų judės į šiaurės rytus maždaug 32 km per val. greičiu. NHC nurodė, kad Meksikos vyriausybė atšaukė visus perspėjimus dėl atogrąžų ciklono pakrančių rajonuose.

„Artimiausias 12 valandų prognozuojamas tolesnis spartus silpnėjimas; tikimasi, kad Willa šią popietę išsisklaidys“, – sakė NHC.

Willa ėmė silpnėti praėjusią naktį, kaip 3-osios kategorijos audra praslinkęs virš virtinės pakrančių miestelių, žvejų kaimų ir ūkių prie Ramiojo vandenyno esančioje Meksikos Sinaloa valstijoje.

Pranešimų apie žalą naktį dėl tamsos ir prasto ryšio buvo nedaug, tačiau federaliniai pareigūnai sakė, kad kai kur nutrūko elektros tiekimas ir buvo pradinių pranešimų apie apgadintus netvirtus statinius skardiniais stogais.

Audra vėlai antradienį pasiekė žemyninę šalies dalį netoli Isla del Boskės miestelio, kai jos vėjo greitis buvo apie 195 km per valandą.

Anksčiau Willa talžė Ramiojo vandenyno saloje 100 km nuo kranto esantį vieną Meksikos federalinį kalėjimą. Pareigūnai atsisakė komentuoti, kokių atsargumo priemonių buvo imtasi, bet pabrėžė, kad kalinių saugumas buvo prioritetas.

NHC nurodė, kad nors audra sparčiai silpnės, smarkios liūtys dar galimos kai kuriose Chalisko, Najarito ir Sinaloa dalyse. Kalnuotose vietovėse galimi staigūs potvyniai.

Willa pakrantę pasiekė maždaug 80 km į pietryčius nuo Masatlano kurorto, kur yra daugiaaukščių viešbučių ir gyvena maždaug 500 tūkst. žmonių, tarp jų – daug išeivių iš Kanados.

Žmonės buvo išėję į Masatlano pakrantės bulvarą stebėti įspūdingo saulėlydžio, uraganui užtemdžius dangų pietuose.

„Scanpix“/AP nuotr./Žmonės buvo išėję į Masatlano pakrantės bulvarą stebėti įspūdingo saulėlydžio
„Scanpix“/AP nuotr./Žmonės buvo išėję į Masatlano pakrantės bulvarą stebėti įspūdingo saulėlydžio

Teakapane netoli tos vietos, kur uraganas pasiekė krantą, viename viešbutyje dirbantis Alberto Hernandezas prieš audrą reiškė įsitikinimą, kad pastatas atlaikys. Jis ir jo sūnus, taip pat dirbantis tame pačiame viešbutyje, liko darbe, bet kiti šeimos nariai pasitraukė iš audros rajono.

„Visą dieną lijo. Gatvėse nieko nėra. Viskas uždaryta, – sakė A.Hernandezas. – Bet ne visi norėjo išvykti, nors pareigūnai aiškiai pasakė, kad pasiliekantieji rizikuoja.“

Smarkios liūtys prasidėjo po pietų. Gelbėjimo tarnybų pareigūnai sakė, kad prieš audrą iš pakrančių miestelių evakavo daugiau kaip 4 250 žmonių ir įrengė 58 prieglaudas. Mokyklas buvo nurodyta uždaryti.

Uraganui artinantis Masatlano paplūdimys kone išnyko: po juodais debesimis bangos įnirtingai plakėsi į pakrantės bulvarą.

Keli banglentininkai džiaugėsi didelėmis bangomis, bet gatvės buvo beveik tuščios, neskaitant darbininkų, lentomis kalusių viešbučių, parduotuvių ir namų langus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius