-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje siautėjančios ginkluotos gaujos nužudė 30 žmonių, tarp jų – ir miesto merą

Ginkluota gauja nušovė vieno Meksikos šiaurinio miesto merą, o per dvi paras šioje šalyje buvo nužudyta iš viso 30 žmonių, tarp jų 12 policininkų vakariniame regione, antradienį pranešė pareigūnai.
Meksikoje nesiliuaja kruvinos žudynės
Meksikoje nesiliauja kruvinos žudynės. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės vakarinėje Čihuahuos valstijoje netoli sienos su JAV esančio Namikipos miesto meras Hectoras Arielis Meixueiro buvo nušautas antradienio rytą, kai jį užpuolė mažiausiai 15 automatais ginkluotų vyrų, nurodė valstijos prokuratūra.

Anksčiau antradienį Meksikos visuomenės saugumo ministerijos atstovas spaudai sakė, kad 12-os federalinių policijos pareigūnų kūnai buvo rasti prie vieno kelio vakarinėje Mičoakano valstijoje. Vienuolikos vyrų ir vienos moters kūnai buvo rasti suversti į krūvą. Ant pareigūnų, kurie atliko tyrimą tame regione, kūnų buvo kankinimų žymių, sakė policijos atstovas Monte Alejandro Rubido.

Pareigūnai šias žudynes siejo su tame regione veikiančiu įtakingu narkotikų karteliu „La Familia“, kuris laikomas viena iš nuožmiausių nusikalstamų gaujų Meksikoje. Meksikos nusikalstamo pasaulio sostinėje Siudad Chuarese pirmadienį ir antradienį buvo nužudyta dar vienuolika žmonių, pranešė vietos pareigūnai.

Šis miestas tapo Meksikoje sparčiai stiprėjančio su narkotikais susijusio smurto židiniu. Šalies prezidentas Felipe Calderonas pasiuntė 36 tūkst. karių bei federalinės policijos pareigūnų ir pradėjo ryžtingą kovos su narkotikų karteliais kampaniją.

Praeitą savaitgalį „La Familia“ surengė daug atakų prieš policijos postus Mičoakane. Per šiuos išpuolius žuvo keturi žmonės, tarp jų buvo trys saugumo pajėgų pareigūnai ir vienas įtariamas šio kartelio smogikas.

Šios atakos buvo „beviltiška ir smurtinga reakcija“ į Vyriausybės paskelbtą karą karteliams, F.Calderonas sakė pirmadienį.  Pasak Vyriausybės statistikos, nuo 2008 metų su narkotikais susijusi smurto banga Meksikoje nusinešė jau daugiau nei 7700 žmonių gyvybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius