-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje suimta įtakingo narkotikų barono žmona

Meksikos policija sulaikė įkalinto narkotikų kartelio vadeivos Hectoro Beltrano Leyvos žmoną, tapusią dar viena moterimi, apkaltinta atlikus svarbų vaidmenį šalies šešėliniame pasaulyje, antradienį pranešė pareigūnai.
Meksikoje sulaikyta narkotikų barono žmona
Meksikoje sulaikyta narkotikų barono žmona / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Narkotikai Meksika

52 metų Clara Elena Laborin buvo sulaikyta pirmadienį Hermosiljo mieste, šiaurės vakarinės Sonoros valstijos centre, kartu su kitu narkotikų kartelio vadu Alanu Contrerasu, nurodė federalinė policija.

C.E.Laborin, pravarde „Ponia“ (La Senora), yra 2014 metais sulaikyto H.Beltrano Leyvos sutuoktinė.

Ji yra „įvardijama kaip nusikaltėlių grupuočių vadovė Sonoros valstijoje“, – per spaudos konferenciją sakė federalinės policijos tyrimų vadas Omaras Garcia Harfuchas.

C.E.Laborin ir A.Contrerasas „yra laikomi vienais pagrindinių smurto Akapulke kurstytojų“, kai C.E.Laborin vadovavo nusikaltėlių grupuotėms, sakė O.Garcia Harfuchas.

H.Beltrano Leyvos narkotikų kartelis yra įsipainiojęs į kruviną karą dėl įtakos su vadinamuoju Nepriklausomu Akapulko karteliu. Dėl šio konflikto kažkada prabangus buvęs uostamiestis šalia Ramiojo vandenyno tapo Meksikos žmogžudysčių sostine.

Nusikalstamumo lygis Akapulke 2015 metais išaugo iki 111 nužudymų 100 tūkst. gyventojų. Šalies pareigūnai šią šiurpią padėtį sieja su gaujų konfliktais.

Beltranų Leyvų šeima buvo tarp įtakingiausių Meksikos nusikaltėlių grupuočių, bet karteliui vadovavę broliai galiausiai buvo nukauti arba suimti.

Alfredo Beltraną Leyvą, pravarde Močomas (El Mochomo – isp. Dykumų skruzdėlė), 2008 metais sulaikė kariuomenė. Jo brolis Arturo po metų žuvo per susišaudymą su kariais, o Hectoras buvo sulaikytas 2014 metais turistiniame San Migel de Aljendės mieste.

2009 metais JAV Iždo departamentas įšaldė visą C.E.Laborin ir 21 kito su „Beltrano Leivos“ organizacija siejamo asmens turtą, kurį jie galėjo turėti Jungtinėse Valstijose.

„Negailestingos ir itin protingos“

C.E.Laborin, kuri, kaip praneša vietinė žiniasklaida, yra pelniusi savo gimtosios valstijos grožio karalienės titulą, nėra pirmoji moteris, kaltinama atlikusi svarbų vaidmenį vyrų dominuojamame narkotikų kartelių pasaulyje.

JAV Iždo departamento dokumentuose minima buhalterė Enedina Arellano Felix yra siejama su kitos liūdnai pagarsėjusios Areljanų Feliksų šeimos nusikalstama organizacija.

Dar viena moteris, Sandra Avila Beltran, žinoma kaip „Ramiojo vandenyno karalienė“, 2012 metais buvo išduota Jungtinėms Valstijoms, kur buvo nuteista už pagalbą savo buvusiam vaikinui – tarpininkui tarp Meksikos Sinaloa narkotikų kartelio ir Kolumbijos prekiautojų.

Ji buvo deportuota atgal į Meksiką 2013 metų rugpjūtį ir paleista 2015 metų vasarį.

Neseniai buvo sulaikyti ir Igvalos eksmeras su žmona Maria de los Angeles Pineda. Šiame Gerero valstijos mieste 2014 metais mįslingomis aplinkybėmis dingo 43 studentai.

Po šios moters arešto prokurorai susiejo ją su narkotikų kontrabandininkų gauja „Guerreros Unidos“. Ji kaltinama studentų, kuriuos gaujai pristatė korumpuoti policijos pareigūnai, nužudymu.

„Pradedame pastebėti vis daugiau moterų, kylančių karjeros laiptais daugumoje narkotikų kartelių“, – sakė Mike'as Vigilas, buvęs JAV Kovos su narkotikais administracijos tarptautinių operacijų vadas.

„Yra vienas pagrindinis ypatumas, skiriantis jas nuo kitų narkotikų platintojų ... - jos yra ypač negailestingos ir labai protingos“, naujienų agentūrai AFP sakė M.Vigilas.

„Jos privalo būti negailestingos, nes kitaip vyrai nekreiptų į jas dėmesio. Jos turi būti protingos, nes dirba su daug sudėtingesniais kartelio procesais: pinigų plovimu, logistika, pareigūnų papirkinėjimu“, – pastebėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius