Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje trys gydytojai ir slaugė įtariami pardavinėję naujagimius

Meksikos sostinėje suimti trys vienos privačios ligoninės gydytojai ir slaugė, kurie įtariami pardavinėję naujagimius, o jų motinoms nurodydavę, kad kūdikiai mirė, pranešė pareigūnai.
Ligoninė Meksikoje
Ligoninė Meksikoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Meksika

Policija atskleidė šią nusikalstamą schemą, kai viena iš gimdyvių sužinojo, jog jos naujagimis nemirė ir esą buvo parduotas kitai moteriai už 15 tūkst. pesų (apie 2700 litų), sakė sostinės generalinio prokuroro pavaduotojas Luisas Genaro.

Pareigūnas per spaudos konferenciją nurodė, kad ta moteris praeitų metų spalį Centrinėje vakarų ligoninėje pagimdė mergaitę. Ši gydymo įstaiga įsikūrusi Meksiko darbininkų rajone.

L.Genaro nurodė, kad moteris, kuriai buvo atliktas cezario pjūvis, sakė pareigūnams girdėjusi kūdikio verksmą, tačiau kai paprašė parodyti dukrelę, gydytojai atsakė, jog ji turi palaukti, kol praeis nuskausminamųjų poveikis.

Vėliau gydytojai motinai pranešė, kad jos kūdikis buvo išvežtas į kitą ligoninę. Kitą dieną moteris sužinojo, kad kūdikis mirė, o jo palaikai buvo kremuoti.

Pasak pareigūno, moteris sužinojo tiesą, kai gavo anonimo parašytą elektroninį laišką. Manoma, kad jį atsiuntė tos ligoninės direktoriaus sūnus.

Pareigūnai sulaikė vieną moterį, kuri įtariama nusipirkusi kūdikį, taip pat tris gydytojus, slaugę ir vieną ligoninės registratūros darbuotoją.

L.Genaro sakė, jog ligoninės darbuotojai galėjo parduoti kelis naujagimius, tačiau tyrėjai kol kas nenustatė, kiek tiksliai kūdikių tokiu būdu galėjo būti atimti iš motinų.

Įtariamiesiems ketinama pateikti kaltinimus dėl vaikų pardavimo, dalyvavo organizuotos nusikalstamos grupės veikloje ir dokumentų klastojimo.

Pareigūnas nurodė, jog taip pat buvo sulaikyta viena sutuoktinių pora, kuri sumokėjo, kad toje ligoninėje būtų suklastotas kūdikio, kuris jiems buvo perduotas, gimimo liudijimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius