Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje vėl sučiupto narkotikų barono „El Chapo“ ekstradicija į JAV gali trukti metus

Meksikos pareigūnai pirmadienį užsiminė, kad narkomafijos boso Joaquino Guzmano, pravarde „El Chapo“ („Neūžauga“), ekstradicijos į Jungtines Valstijas procesas gali užtrukti ilgiau negu metus, o kol kas jis bus laikomas tame pačiame kalėjime, iš kurio anksčiau pabėgo.
Joaquinas Guzmanas
Joaquinas Guzmanas / „Scanpix“/AP nuotr.

Vyriausybei kuriant planus išsiųsti J.Guzmaną kitapus sienos, prie Altiplano kalėjimo, esančio į vakarus nuo sostinės, budi kariuomenės tankas, o kalinio kameros grindys buvo sustiprintos metaline armatūra, kad jis nebūtų vėl išvaduotas savo bendrininkų, kurie anksčiau iškasė įspūdingą tunelį.

Prie Altiplano kalėjimo, esančio į vakarus nuo sostinės, budi kariuomenės tankas

Žinia apie planuojamą ekstradiciją buvo paskelbta tuo metu, kai paaiškėjo naujų detalių apie spalį įvykusį keistą besislapstančio J.Guzmano susitikimą su Holivudo žvaigžde Seanu Pennu – vienas laikraštis paskelbė nuotraukų, rodančių, kad šis amerikietis aktorius buvo stebimas valdžios.

Pastangos išduoti J.Guzmaną žymi staigų posūkį po to, kai Meksikos prezidentas Enrique Pena Nieto atsisakė išsiųsti jį į Jungtines Valstijas prieš narkotikų baronui pabėgant iš griežčiausio apsaugos režimo kalėjimo pernai liepą.

Pareigūnai šį procesą pradėjo sekmadienį, praėjus dviem dienoms po to, kai J.Guzmanas buvo sučiuptas. Šie veiksmai grindžiami Kalifornijos ir Teksaso teismų atsiųstais prašymais išduoti asmenį, kuris yra kaltinamas narkotikų kontrabanda ir nužudymais.

„Vidutinis ekstradicijos proceso laikotarpis yra vieni metai, tačiau tai gali tęstis iki penkerių metų“, – generalinė prokurorė Arely Gomez sakė radijui „Formula“.

J.Guzmano advokatas Juanas Pablo Badillo pažadėjo „įtemptą“ teisinę kovą, per kurią ši byla gali pasiekti Aukščiausiąjį Teismą.

Vienas teisėjas priėmė sprendimą laikinai uždrausti išduoti J.Guzmaną, kai bėglys buvo sučiuptas, o dabar teismas turės spręsti dėl šio sprendimo teisėtumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius