-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikos gauja prisipažino: nužudė dingusius 43 studentus ir sudegino jų palaikus

Meksikoje įtariami vienos nusikaltėlių gaujos nariai prisipažino nužudę 43 dingusius studentus, 14 valandų deginę jų kūnus ir išmetę suanglėjusius palaikus į upę, pranešė pareigūnai, išaiškėjus naujų detalių šioje byloje, kurstančioje pasipiktinimą visoje šalyje.
Sulaikytieji dingusių Meksikos studentų byloje
Sulaikytieji dingusių Meksikos studentų byloje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Meksika

Kilus masiniams protestams ir didžiausiai krizei jo administracijoje, Meksikos prezidentas Enrique Pena Nieto pažadėjo, kad bus sučiupti visi kaltieji dėl šio „šiurpaus nusikaltimo“.

Pareigūnai nuo rugsėjo 26-osios bergždžiai ieškojo pedagogikos studentų, kai su nusikalstama gauja bendradarbiavę korumpuoti policijos pareigūnai atakavo jų užgrobtus autobusus pietiniame Igvalos mieste – kaip manoma, vykdydami vietinio mero ir jo žmonos nurodymus. To vakaro neramumai pareikalavo šešių žmonių gyvybių.

Jeigu įtariamųjų prisipažinimas bus patvirtintas, šios masinės žudynės bus vienos didžiausių per Meksikoje vykstantį karą su narkotikų kontrabandininkų gaujomis. Nuo 2006 metų šioje šalyje žuvo daugiau kaip 80 tūkst. žmonių, dar 22 tūkst. yra dingę.

„Dingusių jaunuolių tėvams ir visai visuomenei – patikinu jus, kad mes nesustosime, kol bus įvykdytas teisingumas“, – pareiškė E.Pena Nieto, kuris sutrumpino nuo sekmadienio prasidėsiančią kelionę į Kiniją ir Australiją dėl šios bylos, pakirtusias prezidento patikinimus, kad smurto lygis šalyje sumažėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius