-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Meksikos kurortą Akapulką nuniokojo potvyniai ir nuošliaužos

Meksikos kurortiniame Akapulko mieste atogrąžų ciklono sukelti potvyniai ir žemės nuošliaužos apgadino arba paveikė apie namų ir mokyklų, taip pat įstrigo apie 200 žmonių, sekmadienį pranešė pareigūnai.
Potvynis Akapulke
Potvynis Akapulke / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Meksika Akapulkas

Smarkios liūtys prasidėjo šeštadienio rytą ir sukėlė 33 akmenų griūtis bei žemės nuošliaužas, užblokavusias regioninius kelius ir federalinį Ajutlos–Krus Grandės kelią, esantį į rytus nuo Akapulko, nurodė Gerero valstijos valdžia.

Liūtys taip pat sukėlė įgriuvą vienoje Akapulko centrinėje gatvėje. Į atsivėrusią smegduobę įkrito du automobiliai ir buvo sužeisti bent trys mašinose buvę žmonės, nurodė Civilinės saugos koordinavimo departamentas.

Dėl smarkių liūčių apie 200 žmonių įstrigo viename gyvenamajame komplekse. Juos teko evakuoti oru, o šioje operacijoje dalyvavo policija, jūrų pėstininkai ir armija. Gyventojai buvo laikinai įkurdinti prieglaudoje, sakė Gerero gubernatorius Astudillo Floresas.

Valstija jau iškvietė Meksikos armijos karius padėti gelbėjimo ir tvarkymo darbams pagal stichinių nelaimių padarinių likvidavimo planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius