Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Meksikos prezidentas: 22 iš Teksase puspriekabėje rastų negyvų migrantų yra meksikiečiai

Iš 50 migrantų, rastų negyvų JAV Teksaso valstijoje palikto vilkiko puspriekabėje, mažiausiai 22 yra meksikiečiai, antradienį pranešė Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras.
Andresas Manuelis Lopezas Obradoras
Andresas Manuelis Lopezas Obradoras / „Scanpix“/MAVRIXPHOTO.COM
Temos: 2 Teksasas Meksika

„Tai didžiulė nelaimė... kol kas yra 50 žuvusiųjų: 22 iš Meksikos, septyni iš Gvatemalos, du iš Hondūro ir 19, apie kurių tautybę vis dar negauta informacijos“, – ryte vykusioje spaudos konferencijoje sakė Meksikos vadovas.

Šis incidentas San Antonijaus mieste Teksaso centrinėje dalyje yra vienas didžiausių migrantų žūties atvejų Jungtinėse Valstijose pastaraisiais metais, praėjus penkeriems metams po kito panašaus įvykio tame pačiame mieste, esančiame už kelių valandų kelio nuo sienos su Meksika.

„Mūsų matyti pacientai buvo karšti paliesti, jie kentėjo nuo šilumos smūgio, perkaitimo. Transporto priemonėje nebuvo nė lašo vandens. Tai buvo vilkikas šaldytuvas, bet šioje mašinoje nesimatė jokių veikiančių oro kondicionavimo įrenginių“, – nurodė San Antonijaus priešgaisrinės tarnybos vadovas Charlesas Hoodas.

Pasak pareigūno, dėl šio incidento sulaikyti trys žmonės.

San Antonijus, esantis maždaug už 250 km nuo sienos, yra svarbus taškas žmonių kontrabandininkams.

Vilkikas buvo rastas viename kelyje netoli plento I-35 – svarbios JAV magistralės, vedančios iki sienos su Meksika.

Radus šią transporto priemonę buvo pradėta didelė gelbėjimo operacija, kurioje dalyvavo policija, ugniagesiai ir skubiosios medicinos pagalbos tarnybos.

Teksaso gubernatorius respublikonas Gregas Abbottas, griežtai pasisakantis prieš imigraciją, po naujausios nelaimės pasmerkė prezidento demokrato Joe Bideno „mirtiną atvirų sienų politiką“.

„Šios žūtys tenka Bidenui, – per „Twitter“ parašė G.Abbottas. – Jos rodo atsisakymo užtikrinti įstatymų laikymąsi pragaištingas pasekmes.“

Antradienį Baltieji rūmai pranešė, kad J.Bidenas buvo informuotas apie Teksase vilkike įstrigusių migrantų „širdį veriančią“ žūtį.

„Atidžiai stebime siaubingus ir širdį draskančius pranešimus iš San Antonijaus Teksase“, – žurnalistams prezidentiniame lėktuve „Air Force One“ pakeliui į NATO viršūnių susitikimą Madride sakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Karine Jean-Pierre.

„Prezidentas buvo informuotas“, – pareiškė ji.

2017 metais San Antonijuje per panašią tragediją 10 žmonių buvo rasti perkaitusioje vilkiko puspriekabėje, kurios oro kondicionierius buvo sugedęs, o ventiliacijos angos – uždangstytos.

Dar dešimtys žmonių buvo hospitalizuoti dėl šilumos smūgio ir skysčių praradimo. Manoma, kad tas sunkvežimis vežė iki 200 žmonių, bet dauguma jų pabėgo, transporto priemonei sustojus stovėjimo aikštelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius