Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikos šiaurėje per susišaudymus pasienyje žuvo 11 žmonių

Meksikos šiaurėje, prie sienos su JAV esančioje Tamaulipaso valstijoje, per virtinę susišaudymų žuvo mažiausiai 11 žmonių, pirmadienį pranešė pareigūnai.
JAV ir Meksikos pasienis
JAV ir Meksikos pasienis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jų, susišaudymai pasienio mieste Reinosoje ir netoliese esančiame Rio Brave prasidėjo vėlai sekmadienį. Ginkluoti vyrai grobė automobilius ir jais blokavo gatves, barstė sulankstytas vinis padangoms badyti, kad galėtų lengviau pasprukti. Pareigūnai iškvietė sraigtasparnį, kad šis padėtų patruliams.

Vienoje grupėje buvę keturi ginkluoti vyrai buvo nukauti netoli degalinės, kai pradėjo šaudyti į kariškių patrulį. Dar trys lavonai buvo rasti kitose Rio Bravo vietose.

Policija surado 13 savadarbių šarvuočių, paprastai padaromų iš nedidelių sunkvežimių, apkalus juos plieno lakštais. Tokiais automobiliais Tamaulipase dažnai naudojasi narkotikų kontrabandininkų gaujos. Pareigūnai taip pat rado šešias rankines granatas, 17–40 mm kalibro šovinių povamzdiniams granatsvaidžiams ir maždaug tris tuzinus šaunamųjų ginklų, įskaitant 50 kalibro snaiperio šautuvą.

Tarp žuvusiųjų yra vyras, vedęs vaiką į mokyklą ir kilus susirėmimui bandęs pasislėpti viename name. Susišaudymui trumpam nutrūkus vyras su vaiku išėjo iš to namo – tuomet tėvą pakirto kulka.

Padiljoje toliau į pietus žuvo dar trys žmonės. Manoma, kad tai buvo tikslinės žmogžudystės.

Reinosoje, kuris yra kitoje sienos pusėje priešais JAV Makaleno miestą, vyko kovos tarp Meksikos įlankos kartelio („Cartel del Golfo“) besivaidijančių grupuočių.

Čihuahua – dar viename šiauriniame pasienio mieste – prokurorai pirmadienį pranešė, kad per susišaudymą atokiame kalnų miestelyje Uruačike žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki septynių. Po penktadienio vakaro susišaudymo, tikriausiai kilusio tarp susiginčijusių ginkluotų vyrų, į tą miestelį buvo nusiųsta apie 100 valstijos policininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius