-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikos šiaurėje rastos aštuonių nužudytų žmonių galvos

Meksikos šiaurėje antradienio rytą rastos aštuonių nužudytų žmonių galvos, išmestos pakelėse keturiose skirtingose vietose netoli Durango miesto, pranešė vietos prokuratūra.
Policija Meksikoje
Policija Meksikoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Meksika

Policija visas galvas rado gavusi anoniminius pranešimus, „tačiau dar neatpažino aukų ir nenustatė, kur yra jų kūnai“, sakoma Durango valstijos prokuratūros pranešime.

Visi nužudytieji – 25–30 metų vyrai, nurodė prokuratūra.

Į policiją anonimiškai kreipęsi asmenys sakė, kad po dvi žmonių galvas buvo išmesta prie kiekvieno iš trijų kelių, vedančių iš Durango miesto.

Kitas dvi galvas prie kelio, vedančio į šiaurėje esantį pramonės miestą Gomes Palasiją, rado darbininkai, valydami eismo saugumo salelę.

Koahuilos ir Durango valstijose pastaraisiais mėnesiais įvykdyta daug šiurpių žmogžudysčių, siejamų su narkotikų karteliais.

Pareigūnai dėl šio smurto kaltina kovas tarp Sinaloa kartelio, kuriam vadovauja ieškomiausiu žmogumi Meksikoje laikomas Joaquinas Guzmanas, pravarde El Chapo, bei žiaurumu garsėjančios nusikaltėlių gaujos „Zetas“, kuriai priklauso grupė buvusių elitinių karių.

Meksikos prezidentas Felipe Calderonas 2006 metų pabaigoje pasitelkęs kariuomenę pradėjo didelio masto kovą su narkotikų karteliais. Dėl šio žingsnio suintensyvėjo smurtas tarp skirtingų gaujų ir padažnėjo atakų prieš policiją.

Nuo šios kovos pradžios Meksikoje jau žuvo apie 25 tūkst. žmonių. Daugelis jų buvo nukankinti, nukirsdinti arba pakarti ant tiltų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius