Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikos sostinėje milijonai gyventojų kelioms dienoms liks be vandens

Milijonai Meksiko gyventojų mažiausiai keturias dienas liks be vandens, vietos valdžiai pradėjus tvarkyti vieną pagrindinių tiekimo sistemų.
Meksikas
Meksikas / 123rf.com
Temos: 2 Meksikas Vanduo

Prognozuojama, kad šie darbai palies pusę 8 mln. sostinės gyventojų, o kaimyninėje Meksiko valstijoje – dar 3 mln. žmonių.

Vietos valdžia, ruošdamasi milžiniškam logistikos iššūkiui, nusprendė autocisternomis tiekti vandenį svarbioms valstybinėms institucijoms, tokioms kaip mokyklos, ligoninės ir kalėjimai.

Meksikas yra vienas didžiausių miestų pasaulyje. Vandens tiekimas bus nutrauktas trečiadienį ir bus atnaujintas šeštadienį, bet visu pajėgumu sistemos pradės veikti tik lapkričio 8-ąją.

Priežiūros darbai bus vykdomi Kucamalos vandentiekio tinkluose, kuriais dalis sostinės vartotojų gauna vandenį iš Mičoakano valstijos, esančios į vakarus nuo Meksiko.

Pareigūnai prašo piliečių taupyti vandenį ir, kol vandentiekis neveiks, naudoti jį saikingai.

„Mums būtina itin atsargiai naudoti vandenį – neskalbkite drabužių, o prausimuisi naudokite nedidelį kibirą“, – patarė Meksiko vandentiekio direktorius Ramonas Aguirre.

„Tie, kas turi galimybę, turėtų pirkti vienkartinius indus bei puodelius ir atsargiai naudoti vandenį“.

„Nereikėtų išpūsti padėties iki krizės ar katastrofos masto – mums tiesiog reikia pasiruošti“, – žurnalistams sakė R.Aguirre.

Kaip bebūtų, kai kuriems sostinės gyventojams vandens stygius nėra jokia naujiena.

Pavyzdžiui, viename skurdžiausių Meksiko rajonų Istapalapoje, turinčioje 1,8 mln. gyventojų, vandens trūksta nuolat, o daugelis žmonių jau įprato prie autocisternomis vežamų atsargų.

Ir tai nėra vien šio rajono problema: iš 2,5 mln. miesto namų apie 570 tūkst. vanduo netiekiamas dienos metu, o maždaug 46 tūkst. pastatų – apskritai jo neturi.

Meksiko vandens telkiniai, susidarę iš senovinės actekų sostinės Tenočtitlano pelkynų, naudojami jau dešimtmečius, todėl kai kurios miesto dalys kasmet nusėda 2–30 centimetrų.

Kai kurie specialistai teigia, kad vien dėl nesandarių vamzdžių miestas netenka apie 40 proc. viso savo vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius