Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikos žurnalistas išgyveno pirmą 2023 metų išpuolį prieš žiniasklaidos darbuotojus

Šiaurės Meksikoje gyvenantis žurnalistas išsigelbėjo nenukentėjęs po to, kai ginkluotas vyras užpuolė jo šeimos automobilį pasienio Sonoros valstijoje – tai pirmas praneštas pasikėsinimas į reporterio gyvybę šalyje naujaisiais metais.
Meksika – pavojinga šalis žurnalistams
Meksika – pavojinga šalis žurnalistams / „PantherMedia“/„Scanpix“

Sekmadienį, pirmąją 2023 metų dieną, įvykdytas išpuolis, pasibaigus prasčiausiems Meksikos žiniasklaidos darbuotojų saugumui metams, kai šalyje per pastaruosius tris dešimtmečius buvo įvykdyta daugiausiai žurnalistų nužudymų – mažiausiai 15.

Naujienų svetainė „La Nota Prensa De Sonora“ pranešė, kad jos direktorius Omaras Castro buvo užpultas Siudad Obregono miesto gatvėje.

O.Castro keliavo su dukra ir sūnėnu, kai į jo sportinį visureigį buvo paleistos kulkos. Ant automobilio buvo užrašas „La Nota Prensa De Sonora“.

Svetainė pranešė, kad užpuolikas šaukė: „Aš tave nužudysiu!“ Joje taip pat buvo paskelbtos kulkų suvarpytos transporto priemonės nuotraukos.

„La Nota Prensa De Sonora“ daugiausia rašo apie vietos politiką, pramogas ir kitas naujienas.

Praėjusiais metais daugelis nužudytų žurnalistų buvo mažų miestelių reporteriai, kurie savo leidinius valdė, turėdami ribotą biudžetą. Kiti buvo laisvai samdomi žurnalistai, taip pat ir nacionaliniuose leidiniuose, dirbantys dideliuose miestuose, pavyzdžiui, Tichuanoje.

Gruodžio 15 dieną du ginkluoti užpuolikai iš motociklo apšaudė garsaus radijo ir televizijos žurnalisto Ciro Gomezo Leyvos šarvuotą automobilį netoli jo namų Meksiko mieste. Žurnalistas socialiniuose tinkluose aprašė išpuolį ir paskelbė savo transporto priemonės nuotraukas.

Pagal už žiniasklaidos laisvę kovojančios tarptautinės nevyriausybinės organizacijos „Reporteriai be sienų“ (RSF) sudarytą žiniasklaidos laisvės indeksą Meksika 2022 metais užėmė 127 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius