Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininkai neformalai Sankt Peterburge ant pakeliamojo tilto nupiešė 65 metrų aukščio falą (video, N-18)

Meno grupė „Voina“ (rus. karas) Rusijoje, Sankt Peterburge, surengė naują skandalingą akciją. Birželio 14-osios naktį jos atstovai ant Liteinyj tilto, prieš pat jį pakeliant, nupiešė nepadoraus turinio piešinį. Kai tiltas pakilo, 65 metrų aukščio vyriško lytinio organo piešinys atsistojo priešais pat Federalinės saugumo tarnybos (FST) Sankt Peterburgo valdybos rūmus.
Menininkų neformalų „papuoštas“ Liteinyj tiltas Sankt Peterburge
Menininkų neformalų „papuoštas“ Liteinyj tiltas Sankt Peterburge. / Kadras iš „YouTube“

Kaip pasakoja liudininkai, komunalinės tarnybos, norėdamos nuplauti piešinį, į pagalbą pasitelkė du ugniagesių automobilius, tačiau piešinio pėdsakai ant asfalto buvo matomi ir trečiadienį.

Kaip savo tinklaraštyje paskelbė grupės „Voina“ ideologas Aleksejus Pluceris-Sarno, akcija buvo įvykdyta naktį iš sekmadienio į pirmadienį, tačiau apie savo tikslus aktyvistai visuomenei paskelbti nusprendė šiek tiek vėliau. Priežastis ta, kad akcijos metu vieną iš grupės narių – Leonidą Nikolajevą, pravarde Liona Jo****as, sulaikė teisėsaugos pareigūnai. Pasak A.Plucerio-Sarno, pranešimą apie akciją grupės dalyviai atidėjo vėlesniam laikui, kad nepakenktų Lioniai. Po poros dienų teismas aktyvistą paleido į laisvę.

Kaip tinklaraštyje rašo grupės ideologas, performanso žanrą jie apibūdina kaip „etiudas plenere“ arba „gatvės eskizas“. Akcija prasidėjo 1.30 val. naktį. Ant važiuojamosios tilto dalies grupė „Voina“ nupiešė 65 metrų ilgio ir 27 metrų pločio falą – per visą Liteinyj tilto važiuojamosios dalies ilgį ir plotį.

Visam piešiniui užbaigti grupės nariams prireikė vos 23 sekundžių. Dažus ant asfalto jie pylė tiesiai iš kanistrų. Akcijoje dalyvavo apie 10 žmonių.

Lygiai antrą valandą nakties falas „įsirėmė į tamsų Peterburgo dangų“, savo tinklaraštyje rašo A.Pluceris-Sarno. Pasak jo, savo akcija „dailininkai parengė visiems FSB darbuotojams startinę kosmoso aikštelę išsiuntimui į nežemiškąsias civilizacijas“.

VIDEO: Литейный мост встал на ФСБ.

Milicininkų sulaikytas Lionia Jo****as vėliau pasakojo, kad atvežtas į vidaus reikalų skyrių stebėjo pareigūnų reakciją. Jį į skyrių atvežę milicininkai „gyvai pasakojo kolegoms apie tai, ką matė, rodė nuotraukas mobiliuosiuose telefonuose, o tie pradėjo isteriškai juoktis“.

Iš pradžių L.Nikolajevui mėgintas inkriminuoti vandalizmas, tačiau vėliau apsiribota kaltinimais smulkiu chuliganizmu.

Paskutinį kartą L.Nikolajevas – Lionia Jo****as į visuomenės akiratį buvo patekęs gegužės 20-ąją Maskvoje. Tada jis sukėlė incidentą su Rusijos Federalinės apsaugos tarnybos (FAT) automobiliu – užsimaukšlinęs ant galvos mėlyną kibirėlį L.Nikolajevas perbėgo per mėlynu švyturėliu paženklinto automobilio „Ford Focus“ stogą. Vėliau FAT atstovai galimus Lionios pasekėjus perspėjo, kad kitą kartą tarnybos pareigūnai, kurie yra atsakingi už aukščiausiųjų valstybės pareigūnų apsaugą, tokius „užpuolikus“ gali paprasčiausiai nušauti vietoje.

Bene pati skandalingiausia grupės „Voina“ akcija įvyko 2008 metais Maskvoje. Tada akcijos dalyviai nusprendė savotiškai pažymėti prezidento Dmitrijaus Medvedevo inauguraciją. Susirinkę Biologijos muziejuje jie išsirengė ir viešai užsiėmė seksu, paskelbę šūkius „Dul***kis už meškiuko įpėdinį!“, „Tegyvuoja lokys, proslaviškojo lokio palikuonis!“, „Lokys – toteminis senovės slavų gyvūnas!“ ir „Mes turime poruotis, kad palaikytume meškiuką!“. Šiuose šūkiuose buvo akivaizdi aliuzija į D.Medvedevo pavardę (rus. „medved“ – lokys).

Grupės „Voina“ akcija „Dul***kis už meškiuko įpėdinį!“

VIDEO: Война ебется за наследника Медвежонка (рен-тв)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius