Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merginą nužudžiusį Oscarą Pistorių siūlo paleisti iš kalėjimo

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) parolimpinio sporto žvaigždė Oscaras Pistorius, nuteistas už savo merginos nužudymą, bus paleistas į laisvę lygtinai, kalėjime išbuvęs 10 mėnesių, pirmadienį pranešė pareigūnai.
Oscaras Pistorius
Oscaras Pistorius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jį rekomendavo rugpjūčio 21 dieną paleisti su taisymosi priežiūra“, – sakė pataisų tarnybų komisaras Zachas Modise.

„Normaliai, tai reiškia namų areštą, skiriant po valandą laisvo laiko kas dieną. Jam darant pažangą, šias sąlygas švelninsime“, – kalbėjo jis.

Teismas pernai pripažino 28 metų kaltinamąjį abiejų kojų neturintį bėgiką kaltu dėl netyčinės žmogžudystės, o ne tyčinio savo draugės Reevos Steenkamp nužudymo, kaip reikalavo prokurorai, ir skyrė jam penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

O. Pistorius savo 29 metų draugę R.Steenkamp pro užrakintas tualeto duris nušovė 2013 metų Šv.Valentino dieną. Jis tvirtino palaikęs ją įsibrovėliu.

R.Steenkamp artimieji anksčiau išreiškė pasipiktinimą, kad dėl gero elgesio O.Pistorius gali būti paleistas po 10 mėnesių.

Dėl psichinių problemų O.Pistorius yra laikomas Pretorijos kalėjimo ligoninės skyriuje, o ne kameroje su kitais nuteistaisiais, kurios dažnai perpildytos.

Valstybės kaltintojai apskundė dėl netyčinės žmogžudystės O.Pistoriui teismo paskelbtą nuosprendį ir siekia, kad jis būtų pripažintas kaltu dėl tyčinio nužudymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius