Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų žmogus popiežius Pranciškus gimtadienį švęs futbolininkų draugijoje

Popiežius Pranciškus švenčia 77-ąjį gimtadienį, per kurį žada priimti savo mėgstamos futbolo komandos „San Lorenzo“ atstovus, neseniai laimėjusius čempionatą tėvynėje Argentinoje.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Scanpix“ nuotr.

Argentinos futbolo čempionai „San Lorenzo“ futbolo komanda vargu ar šalyje pagal populiarumą prilygsta popiežiui Pranciškui. Retai kas sulaukia tiek daug dėmesio per tokį trumpą laiką, sako pirmojo popiežiaus iš Lotynų Amerikos gimtadienį mininti pasaulietinė žiniasklaida. Pasitraukti nusprendusį Benediktą VI Pranciškus pakeitė tik kovą, bet „Twitter“ interneto paskyroje jį jau seka dešimtys milijonų – tiek paprastai sulaukia tik roko žvaigždės.

„Mes čia Argentinoje pratę ant viršelio matyti L. Messi ar dar kitą sporto žvaigždę, bet Pranciškus sugebėjo išgriauti visas sienas“, – džiaugėsi pranciškonų vienuolis Diego Morea.

„Mes čia Argentinoje pratę ant viršelio matyti L. Messi ar dar kitą sporto žvaigždę, bet Pranciškus sugebėjo išgriauti visas sienas“, – džiaugėsi pranciškonų vienuolis Diego Morea.

Tai reakcija į šį mėnesį paskelbtą apžvalgininkų prestižiniu laikomą „Times“ metų žmogaus apdovanojimą popiežiui Pranciškui, kurį dienraštis dar nuo tarpukario skiria už įtaką pasauliui.

„Jis nenorėjo duoti interviu. Vatikanas išleido pareiškimą, kad popiežius nesiekia metų apdovanojimo, bet jei tai padeda skleisti gerąją naujieną, jis laimingas“, – kalbėjo „Times“ redaktorius Bobby Ghoshas.

Pasaulietinė žiniasklaida per gimtadienį kalba apie Pranciškaus efektą, esą vėl šviesiomis spalvomis nušvietusį katalikų bažnyčią. Žurnalistai jau nežino, ką šis popiežius dar iškrės po to, kai prieš Velykas kaliniams plovė kojas, apkabino daugybę invalidų, lankė perpildytas pabėgėlių stovyklas Lampedūzoje, sugalvojo prašyti visuotinės maldos už Siriją, kai jai grėsė amerikiečių smūgiai, be to, dažnai pasisako spontaniškai.

„Gyvename neteisingoje sistemoje, kurioje karaliauja pinigai. Tai išmetimo kultūra, kurioje jauni ir seni žmonės nereikalingi“, – kalbėjo popiežius.

Bet popiežius – ne marksistas ir ne seksualinės revoliucijos šalininkas, pabrėžia Katalikų bažnyčia. Vatikanas įspėja, kad nėra jokio prieštaravimo tarp popiežiaus žodžių „kas aš toks, kad teisčiau gėjus“, ir vis tiek tvirtos pozicijos moralės klausimais. Kardinolas Walteris Kasperis sako, kad Pranciškus gali tik atnaujinti Bažnyčią, naujos esą nesukurs, todėl besitikintys progresyviomis vadinamų reformų nusivils. Bet pasaulietinė žiniasklaida Katalikų bažnyčią šmaikščiai ragina kamuolį dažniau perduoti Pranciškui, jis esą į vartus įmuš tiksliau nei D. Maradona ir L. Messi kartu sudėjus. O darbo lieka daug – Pranciškus pradėjo reformas Vatikano administracijoje ir banke, sukūrė komitetą, padėsiantį nuo kunigų nukentėjusiems vaikams, pradėjo konsultacijas dėl šeimos moralės klausimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius