-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MH370 reiso keleivio žmonos kančia: „Pusė manęs yra pranykusi, kita pusė bando išgyventi“

Moteris, kurios vyras skrido lemtingu „Malaysia Airlines“ skrydžiu, savęs nevadina našle – nepaisant to, kad pareigūnai teigia, jog visi skridusieji MH370 skrydžiu negyvi. Praėjus metams nuo lėktuvo dingimo Jennifer Chong nenuleidžia rankų, nors pripažįsta, kad jaučiasi taip, lyg pusė jos būtų išnykusi, rašo theage.com.au.
Jennifer Chong su vyru
Jennifer Chong su vyru

Maisto prekių krepšiai automobilio bagažinėje stovėjo taip ilgai, kad bulvės išleido daigus. Grįždama namo iš ūkininkų turgaus lygiai prieš metus J.Chong sužinojo, kad dingo į Pekiną skrendantis lėktuvas, kuriame sėdėjo jos vyras. 

Moters pasaulis sustingo. Ji pripažįsta, kad tik po 7 mėnesių ji iš automobilio bagažinės galų gale išėmė pirkinius.

Naujienas apie dingusį orlaivį trumpąja žinute jai pranešė vyro brolis. Netrukus atėjo dar viena jo žinutė: „Kur Chong Lingas?“.

Netrukus J.Chong ir du jos sūnūs (tuomet 17 ir 13 metų amžiaus) jau sėdėjo lėktuve į Kvala Lumpūrą, net nenutuokdami, kas bus, kai jie nusileis. Jie tikėjosi, kad netrukus jau grįžinės namo kartu su 48-erių tėvu ir vyru, kurį juokais vadina „geležiniu šefu“ dėl jo didelės meilės maisto gamybai.

Malaizijoje kiekviena diena ėjo lygiai taip pat – trumpa valdžios atstovų konferencija viešbučio konferencijų salėje, kurios metu nieko nepaaiškėdavo. „Praėjo mėnuo, tada praėjo 100 dienų, ir jau praėjo metai“, – sako J.Chong.

Jennifer Chong su vyru
Jennifer Chong su vyru

Nepaisant dešimčių milijonų dolerių, skirtų tarptautinėms MH370 paieškoms, verslininko Chong Ling Tano ir dar 238 lėktuvu skridusių žmonių likimas tapo viena didžiausių mįslių aviacijos istorijoje.

Pasaulis paprasčiausiai nesustoja, nes sustoji tu, – sako ji.

J.Chong Melburne tebelaukia savo vyro grįžtančio namo. Mažų mažiausiai – laukia atsakymų. Tačiau pasaulis nelaukia. „Pasaulis paprasčiausiai nesustoja, nes sustoji tu“, – sako ji. 

„Pusė manęs yra išnykusi, kita pusė mėgina kaip nors išgyventi“, – atvirai apie savo būseną kalba moteris.

Kai nežinios dienos virto mėnesiais, Chong Ling Tano įkurta Malaizijos įmonė paskyrė naują vadovą. Sūnūs galiausiai turėjo grįžti į mokslus Australijoje. J.Chong namo grįžo po septynių mėnesių – viena skrisdama tuo pačiu maršrutu, kuriuo 2011 m. skrido kartu su vyru, kai jie iš Malaizijos emigravo į Australiją.

Anksčiau ji nedirbo, bet po vyro dingimo jai teko tapti verslininke, buhaltere ir aviacijos eksperte. Ji tapo ir MH370 šeimos nare – kartu su kitais dingusiųjų artimaisiais įkūrė grupę „Voice370“, kuri nenuilstamai ragina Malaizijos valdžią ir oro linijas ieškoti atsakymų.

„MH370 paieška yra mums svarbi, tačiau tikriausiai ji dar svarbesnė aviacjos saugumui, – sako J.Chong. – Tokio paties modelio orlaiviai kasdien pakyla iš oro uostų visame pasaulyje, todėl gyvybiškai svarbu nustatyti, kas nutiko MH370, ir todėl šis lėktuvas turi būsi surastas.“

J.Chong į telefono skambučius ir žinutes iš viso pasaulio atsiliepinėja bet kuriuo paros metu ir bando surasti paguodos žodžių kitų dingusių keleivių artimiesiems.

J.Chong išgirdo, kad į ją kreipiasi kaip į našlę, ir tuomet pirmą kartą ją pervėrė mintis, kad ji gali daugiau niekada nebepamatyti vyro. 

Tačiau ji nevadina savęs našle. Po to, kai Malaizijos valdžia sausį paskelbė, kad visi skridusieji laikomi žuvusiais, J.Chong išgirdo, kad į ją kreipiasi kaip į našlę, ir tuomet pirmą kartą ją pervėrė mintis, kad ji gali daugiau niekada nebepamatyti vyro. 

Su žurnalistu ji kalbasi naujame šiuolaikiškame name Melburne, kurį jų šeima buvo neseniai įsigijusi. Tačiau moteris nė vienos nakties jame nepraleido. Namo vidus atrodo nepriekaištingai – visi daiktai yra savose vietose, elegantiški baldai išduoda, kad kiekviena detalė buvo kruopščiai apgalvota. Tačiau peraugusi žolė namo kieme išduoda, kad name negyvena laiminga šeima.

„Yra dalykų, kuriuos aš palauksiu, kad jis padarytų grįžęs“, – sako J.Chong.

Kol ji laukia atsakymų, ji aktyviai dalyvauja MH370 keleivių artimųjų suburtos grupės veikloje, pati ieško informacijos internete.

„Žinau, kad jeigu aš būčiau buvusi tame lėktuve, jis darytų tą patį – niekada dėl manęs nenuleistų rankų, – sako moteris. – Aš noriu sužinoti tiesą. To noriu labiau nei bet ko gyvenime. Nesustosiu, kol nerasiu vyro.“

Malaizijos premjeras viliasi, kad lėktuvas bus surastas

Malaizijos premjeras sekmadienį sakė, jog šalis lieka įsipareigojusi tęsti kol kas nevaisingą lygiai prieš metus dingusio lėktuvo paiešką ir jog jis viliasi, kad lėktuvas bus surastas.

Metus trunkanti, Australijos vadovaujama paieška Indijos vandenyno pietuose, kur, kaip manoma, nukrito „Malaysia Airlines“ lėktuvas „Boeing 777“, kol kas nedavė jokių rezultatų.

„Drauge su savo tarptautiniais partneriais sekėme tais negausiais esamais įrodymais. Malaizija lieka įsipareigojusi dėl paieškos ir viliasi, kad reiso MH370 lėktuvas bus surastas“, – sakoma Najibo Razako pareiškime, paskelbtame per lėktuvo dingimo metines.

Metus trunkanti, Australijos vadovaujama paieška Indijos vandenyno pietuose, kur, kaip manoma, nukrito „Malaysia Airlines“ lėktuvas „Boeing 777“, kol kas nedavė jokių rezultatų.

Nepriklausoma tyrėjų komanda, kuriai pavesta išsiaiškinti šią paslaptį, sekmadienį 7 val. Grinvičo (9 val. Lietuvos) laiku Kvala Lumpūre turėjo paskelbti preliminarią ataskaitą.

Lėktuvas, kuriuo skrido 239 keleiviai ir įgulos nariai, pernai kovo 8 dieną dingo nukrypęs nuo savo kurso „Kvala Lumpūras-Pekinas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius