-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mianmarą supurčiusio žemės drebėjimo aukų skaičius jau skaičiuojamas dešimtimis (papildyta 23.59 val.).

Ketvirtadienį Pietryčių Azijos šalį Mianmarą supurčiusio 6,8 magnitudės stiprumo žemės drebėjimo aukų skaičius jau išaugo iki 60. Neoficialiais duomenimis jų gali būti daugiau nei 100.
Mianmaro pasienyje Tailando budistų vienuolis sėdi prie sugriautos šventyklos.
Mianmaro pasienyje Tailando budistų vienuolis sėdi prie sugriautos šventyklos. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša naujienų agentūra AFP, dar 90 žmonių pateko į ligonines dėl įvairaus sunkumo sužalojimų. Gelbėtojai kol kad negali prasibrauti iki kai kurių per drebėjimą nukentėjusių rajonų, tad baiminamasi, kad aukų ir sužeistųjų skaičius bus gerokai didesnis. Mianmaro valdžios atstovų teigimu, sugriauta šimtai pastatų, po griuvėsiais gali būti nemažai žmonių.

Ketvirtadienį įvykusio drebėjimo epicentras buvo šalies rytuose, netoli sienos su Tailandu, Laosu ir Kinija. Virpesiai buvo jaučiami ir Tailando sostinėje Bankoke, esančiame už 800 kilometrų nuo epicentro, o taip pat Vietnamo sostinėje Hanojuje ir kai kuriose Kinijos teritorijose.

Žemės drebėjimas Mianmare įvyko praėjus dviem savaitėms po naikinančio žemės drebėjimo ir cunamio Japonijoje, per kurį, paskutiniais duomenimis, žuvo per 10 tūkst. žmonių, antra tiek iki šiol laikomi dingusiais be žinios.

Drebėjimas Mianmare cunamio nesukėlė, nes jo požeminių smūgių epicentras buvo pakankamai nutolęs nuo Indijos vandenyno pakrantės.

Daugiau nei 100 aukų (papildyta 23.59 val.). Daugiau kaip 100 žmonių tapo žemės drebėjimo Mianmare aukomis, BBC korespondentui pranešė vietos gyventojai.

Mianmaro valdžia tvirtina, kad per žemės drebėjimą žuvo daugiau kaip 70 žmonių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius