-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mianmare ginkluoti užpuolikai pašovė Centrinio banko valdytojo pavaduotoją

Karinės chuntos valdomame Mianmare ketvirtadienį savo namuose buvo pašauta šalies Centrinio banko valdytojo pavaduotoja, mažiau nei prieš savaitę įsigaliojus naujiems potvarkiams, reikalaujantiems, kad banko sąskaitose laikoma užsienio valiuta privalo būti iškeista į nacionalinę.
Mianmaro vėliava
Mianmaro vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Mianmaras

Vis dėlto buvo paskelbta prieštaringų pranešimų, ar Than Than Swe, banko valdytojo pavaduotoja paskirta pernai kariškiams perėmus valdžią, liko gyva.

Manoma, kad ji yra aukščiausio rango su karine administracija susijusi pareigūnė, į kurios gyvybę buvo pasikėsinta nuo praėjusių metų vasario, kai kariuomenė nuvertė demokratiškai išrinktą Aung San Suu Kyi vyriausybę. Valdžios perėmimas išprovokavo plataus masto protestus, kuriuos kariuomenė malšino jėga. Tai sukėlė ginkluotą pasipriešinimą, kai kurių JT ekspertų prilyginamą pilietiniam karui.

Į Than Than Swe šovė du vyrai, jai atidarius Jangono priemiestyje esančio savo buto duris, sakė vietos pareigūnas Thetas Oo. Pasak jo, banko valdytojo pavaduotoja buvo nuvežta į karinę ligoninę, kur buvo konstatuota jos mirtis. Tačiau JAV vyriausybės finansuojamas Laisvosios Azijos radijas (Radio Free Asia, RFA) pranešė, kad sužeistoji yra gydoma ligoninėje dėl patirtų sužeidimų. Radijas citavo kariuomenės atstovą.

„Į jos butą atėjo du vyrai ir paleido tris šūvius. Aš irgi girdėjau šūvius, – Thet Oo sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“. – Netrukus po šūvių į būstą atvyko saugumo pajėgos.“

Vidaus reikalų ministerija trumpąja žinute žurnalistams patvirtino, kad 55 metų bankininkė buvo užpulta.

Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė kovotojų grupė Jangono regiono karinė vadovybė, lojali Nacionalinės vienybės vyriausybei (NVV), pagrindinei opozicinei organizacijai. Atitinkamą pareiškimą grupė paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

Grupė teigia, kad nuo praėjusio rugsėjo, kai Nacionalinės vienybės vyriausybė paskelbė pradedanti kariuomenės puolimą, ji įvykdė 1 128 atakas. Per jas žuvo 253 žmonės ir dar 300 buvo sužeista, sakoma pranešime.

Atsakomybės už išpuolį prieš Than Than Swe prisiėmimas yra gana neįprastas, nes Nacionalinės vienybės vyriausybė paprastai siekia atsiriboti nuo išpuolių prieš civilius, kurie galėtų būti priskiriami teroristiniams. Kol kas NVV komentaro dėl šio incidento nepaskelbė. JI silpnai kontroliuoja kontroliuoja ginkluotų pasipriešinimo grupių tinklą, bendrai vadinamą Liaudies gynybos pajėgomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius