-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mianmare kitą savaitę prasidės nuverstos lyderės Aung San Suu Kyi teismas

Mianmare ateinančią savaitę prasidės nuverstos civilinės lyderės Aung San Suu Kyi teismas, pirmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė jos advokatė.
Aung San Suu Kyi
Aung San Suu Kyi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mianmarą tebekrečia sumaištis po vasario 1-ąją kariškių įvykdyto perversmo. Šalyje užgimė pilietinio nepaklusnumo judėjimas, kone kasdien rengiantis protestus visoje šalyje. Vietos stebėtojų duomenimis, neramumai pareikalavo jau beveik 850 civilių gyvybių.

Nobelio premijos laureatei iškelta baudžiamoji byla dėl virtinės kaltinimų, įskaitant suvaržymų dėl koronaviruso nesilaikymą per praėjusių metų rinkimų kampanijos renginius, taip pat nelicencijuotų nešiojamųjų radijo ryšio stotelių laikymą.

„Išklausysime kaltintoją ir liudytojų parodymus pradedant nuo kito posėdžio“, paskirto birželio 14 dieną, pirmadienį pranešė advokatė Min Min Soe po susitikimo su sulaikyta Aung San Suu Kyi sostinėje Neipide.

„Ji palinkėjo visiems likti sveikiems“, – pridūrė Min Min Soe.

Nuverstos lyderės advokatai susitiko su ja tik du kartus nuo jai paskirto namų arešto pradžios. Aung San Suu Kyi bylos nagrinėjimas buvo atidėtas kelioms savaitėms, o gynybos komanda turėjo mažai galimybių pasimatyti su savo kliente.

Mianmaro chunta taip pat pagrasino dėl, jų teigimu, per pernai vykusius visuotinius rinkimus vykusio sukčiavimo išformuoti jos politinę partiją – Nacionalinę demokratijos lygą, triuškinamai laimėjusią tą balsavimą.

Pasak naujienų agentūros AFP korespondento, prie Neipido tarybos komplekso, esančio netoli teismo rūmų, buvo sutelktos gausios policijos pajėgos, o į rajoną vedančiuose keliuose buvo pastatyta barikadų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius