-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mianmare sulaikytas aktorius, chuntai persekiojant protestus palaikančias garsenybes

Garsus Mianmaro aktorius, dainininkas ir modelis, palaikantis protestus prieš šalyje įvykdytą perversmą, ketvirtadienį buvo sulaikytas, chuntai nusitaikius į daugiau nei 100 garsenybių, kurias ketinama suimti už paramą protestų judėjimui.
Paingas Takhonas
Paingas Takhonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mianmare neramumai tęsiasi nuo vasario 1-osios, kai kariuomenė nušalino ir sulaikė civilinę lyderę Aung San Suu Kyi. Chunta ėmėsi griežtų represijų pasipriešinimui nuslopinti, per kurias jau žuvo šimtai žmonių, o daugiau kaip pustrečio tūkstančio buvo sulaikyti.

24 metų Paingas Takhonas, populiarus tiek Mianmare, tiek kaimyniniame Tailande, aktyviai įsitraukė į protestų judėjimą, dažnai pasirodydamas mitinguose ir pasisakydamas socialiniuose tinkluose, kur turi labai daug sekėjų.

Ketvirtadienį 5 val. (1 val. 30 min. Lietuvos laiku) jis buvo sulaikytas savo motinos namuose didžiausio šalies miesto Jangono Šiaurės Dagono rajone, pranešė vietos žiniasklaida.

Remiantis Paingo Takhono pastarojo meto žinutėmis socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Instagram“, kur jis turi per milijoną sekėjų, aktorių vargino sveikatos problemos.

„Daugelį dienų jaučiuosi prastai. Kaskart meldžiu Budos sveikatos ir kad į Mianmarą kiek įmanoma greičiau sugrįžtų taika“, – rašė jis trečiadienį.

Vasarį Paingas Takhonas socialiniuose tinkluose paskelbė nuotraukų iš protesto akcijos, kuriose jis matomas dėvintis baltą treningą bei apsauginį šalmą ir laikantis megafoną. Aktorius mitinge pasirodė su mažu šuneliu, kurį atsinešė prie kūno diržais prisegamoje nešioklėje.

„Padėkite mums sustabdyti nusikaltimus žmoniškumui“, – rašė ji vasarį instagrame.

Paingo Takhono socialinių tinklų paskyros šiuo metu išjungtos. Neaišku, ar tai padarė pats aktorius.

Paingo Takhonas itin populiarus ir kaimyniniame Tailande, kur filmavosi reklamose ir televizijos laidose.

Sausį aktorius nusiskuto plikai ir trumpam prisijungė prie budistų vienuolių. Socialiniuose tinkluose jis paskelbė nuotraukų, kuriose buvo matoma vilkintis vienuolių apdarą.

Mianmaro valdžia paskelbė sąrašą su maždaug 120 garsenybių, dėl kurių yra išduoti arešto orderiai. Tarp jų yra dainininkės Lin Lin ir Chit Thu Wai, aktorės Phway Phway ir Eaindra Kyaw Zin, modelis May Myat Noe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius