Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mianmaro Rachinų valstijoje aptikta masinė hinduistų kapavietė

Mianmaro kariuomenė sekmadienį pranešė aptikusi 28 hinduistų kapavietę smurto apimtoje Rachinų valstijoje ir dėl žudynių kaltina musulmonų rohinjų kovotojus.
Mianmaro kariai
Mianmaro kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau pranešimas negali būti nepriklausomai patvirtintas, nes regioną apėmė smurtas po to, kai rugpjūčio 25 d. rohinjų kovotojai įvykdė išpuolių, paskatinusių valdžią imtis „valymo operacijos“.

„Saugumo tarnybų nariai aptiko ir iškasė palaikus 28 hinduistų, kuriuos žiauriai nužudė Arakano rohinjų gelbėjimo armija (ARSA) Rachinų valstijoje“, – nurodoma Mianmaro kariuomenės interneto puslapyje.

ARSA yra grupuotė, kaltinama dėl policijos postų užpuolimo, kas ir paskatino kariuomenės atsaką. Tačiau Jungtinės Tautos brutalius kariuomenės veiksmus prilygina etniniam musulmonų mažumos valymui.

Dėl smurto mažiau nei per mėnesį į Bangladešą pabėgo daugiau nei 430 tūkst. rohinjų. Tačiau maždaug 30 tūkst. Rachinų valstijoje gyvenančių hinduistų ir budistų taip pat buvo priversti palikti savo namus, nes juos terorizuoja rohinjai.

Mianmaro kariuomenė skelbia, kad buvo aptikta 20 moterų ir aštuonių vyrų kūnų, įskaitant šešis jaunesnius nei dešimties metų berniukus. Mianmaro vyriausybės atstovas patvirtino, kad kūnai buvo rasti sekmadienį.

Skelbiama, kad kūnai buvo aptikti hinduistų ir musulmonų bendruomenių sankirtoje šiaurinėje Rachinų valstijos dalyje. Šiame rajone gyvenantys hinduistai agentūrai AFP pasakojo, kad ARSA kovotojai rugpjūčio 25 d. atėjo į kaimus ir nužudė jiems pasipriešinusius žmones, o kitus išsivedė į mišką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius