Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Michailas Chodorkovskis į politiką ketina grįžti šių metų rugpjūtį

Buvęs kompanijos „Jukos“ vadovas Michailas Chodorkovskis, po dešimtmečio įkalinimo praėjusių metų pabaigoje paleistas į laisvę, jau šių metų rugpjūtį gali grįžti į politiką.
Michailas Chodorkovskis
Michailas Chodorkovskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Chodorkovskio planai tapo žinomi po to, kai jis davė interviu „Le Point“. Jis teigė, kad su V.Putinu, suteikusiu jam malonę, jis turi „sutartį“, tačiau ši baigiasi rugpjūtį. M.Chodorkovskis paaiškino, kodėl paminėjo būtent šį mėnesį. 

„Rugpjūtį jis šiaip ar taip turėjo mane paleisti. Tokiu būdu įsipareigojimas neužsiimti politika ir užsiimti tik savo reikalais galioja tik šiais paleidimo į laisvę anksčiau laiko mėnesiais“, - sakė M.Chodorkovskis. M.Chodorkovskio įkalinimo terminas baigėsi 2014 metų rugpjūtį, tačiau V.Putinas praėjusių metų gruodį suteikė jam malonę. 

M.Chodorkovskis, duodamas interviu, taip pat sakė, kad neketina tiesiogiai užsiimti politika. „Yra ir kitokia kova... Aš planuoju į ją įsitraukti: tai kova už demokratinės sąmonės formavimą Rusijoje“, - sakė M.Chodorkovskis. 

Vos paleistas iš kalėjimo buvęs „Jukos“ vadovas sakė net nesvarstantis galimybės įsitraukti į politiką. „Nėra net klausimo apie politiką, jeigu politika suprantama kaip kova dėl galios. Manęs tai nedomina, ir aš nenoriu elgtis taip, kaip turi elgtis Rusijos politikai. Aš manau, kad  iškovojau sau vieną teisę, kuri reiškia labai daug – teisę nesakyti to, ko aš negalvoju“, – tuomet sakė M.Chodorkovskis.

Jis pridūrė, kad neketina įsitraukti ir į verslą – nei kurti naują, nei kovoti dėl senųjų turtų. „Nedalyvausiu tame dėl vienos paprastos priežasties – nenoriu tam švaistyti laiko“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius