Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michailas Chodorkovskis: jei nebus pasipriešinta Vladimirui Putinui, kitas taikinys gali būti Baltijos šalys

Jei nebus pasipriešinta Rusijos prezidento Vladimiro Putino pradėtai invazijai į Ukrainą, kitas taikinys gali būti Baltijos arba Balkanų šalys, sako daugiau kaip 10 metų kalėjime Rusijoje praleidęs Kremliaus kritikas Michailas Chodorkovskis.
Michailas Chodorkovskis
Michailas Chodorkovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Manau, jeigu V.Putinui Ukraina ar Vakarų šalys rimtai nepasipriešins, kitas jo taikinys iš tikrųjų gali būti Baltijos arba Balkanų valstybės. Neabejoju, kad Lietuvos vadovai tai puikiai supranta ir nesėdi rankų sudėję“, – interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė Lietuvoje apsilankęs buvęs garsiausias Rusijos kalinys, į laisvę išėjęs pernai gruodį..

Kalbėdamas apie Rusijos veiksmus Ukrainoje jis sakė, kad „V.Putinas ir jo aplinka šiek tiek apsigavo ir apsiskaičiavo, o dabar jau nebeturi kur trauktis“.

„Pabandę įsigalėti Kryme ir galiausiai taip lengvai jį pasiėmę, nebegali sustoti. Reikia eiti pirmyn, nors nei Kryme, nei Ukrainoje, kaip skelbia V.Putino propagandininkai, rusų tikrai niekas neskriaudžia“, – interviu sakė M.Chodorkovskis.

Vienas iš naftos kompanijos „Jukos“ akcininkų M.Chodorkovskis buvo suimtas 2003 metais, tuomet jis buvo vienas turtingiausių Rusijos žmonių ir vienas iš nedaugelio prezidento V.Putino kritikų. Vėliau jam priklausantis naftos koncernas „Jukos“ buvo išardytas, o magnato šalininkai sako, kad jam iškeltos bylos buvo bausmė už tai, kad M.Chodorkovskis drįso finansuoti Rusijos politinę opoziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius