Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michailas Gorbačiovas: „Atrodo, kad pasaulis ruošiasi karui“

„Pasaulis šiandien turi daugybę problemų. Politikai atrodo sutrikę ir pasimetę“, – savo komentare žurnalui „Time“ rašo buvęs Sovietų Sąjungos vadovas Michailas Gorbačiovas.
Michailas Gorbačiovas
Michailas Gorbačiovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Bet nėra svarbesnės problemos nei politikos militarizacija ir naujosios ginklų lenktynės“, – teigė M.Gorbačiovas, pridurdamas, kad šių lenktynių stabdymas turi būti politinės darbotvarkės prioritetu.

„Daugiau karių, tankų ir karinių automobilių atgabenama į Europą. NATO ir Rusijos karinės pajėgos ir ginklai yra dislokuojamos vis arčiau viena kitos, lyg tam, kad galėtų šaudytis aklai“, – rašė buvęs sovietų lyderis, kuriam įteiktas šaukimas Sausio 13-osios byloje.

„Kol valstybių biudžetai sunkiai išgali patenkinti būtiniausius žmonių poreikius, karinis išlaidavimas auga. Pinigai lengvai randami sofistikuotiems ginklams, kurių naikinimo galią galima prilyginti masinio naikinimo ginklams, povandeniniams laivams, kurių viena salvė gali sunaikinti pusę žemyno, karinėms gynybos sistemoms, kurios naikina strateginį stabilumą“, – konstatavo M.Gorbačiovas.

Jo teigimu, politikų retorika darosi vis aršesnė, o gynybos strategijos tampa nebe gynybos, o galimo puolimo strategijomis.

„Komentatoriai ir televizijos žvaigždės jungiasi prie šio karingo choro. Atrodo, kad pasaulis ruošiasi karui“, – „Time“ žurnale rašė M.Gorbačiovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius