-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michailo Chodorkovskio bendražygis Platonas Lebedevas paleistas į laisvę

Rusijoje į laisvę išėjo dar vienas garsus politinis kalinys. Buvęs bendrovės „Menatep“ vadovas Platonas Lebedevas penktadienį buvo paleistas iš kolonijos. Bausmę jis atliko netoli Velsko miesto (Archangelsko sritis).
Platonas Lebedevas
Platonas Lebedevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį Rusijos Aukščiausiasis teismas sutrumpino bausmės laiką M.Chodorkovskio bendražygiui iki jau iškalėto – 10 metų ir 6 mėnesių, todėl P.Lebedevas jau kitą dieną galėjo išeiti į laisvę.

M.Chodorkovskio ir P.Lebedevo atstovai pabrėžė, jog nepaisant Aukščiausiojo teismo sprendimo, „Jukos“ byla nebaigta. Jie ketina siekti, kad būtų peržiūrėti visi nuosprendžiai, susiję su naftos kompanijos „Jukos“ byla.

V.Putinas praėjusį mėnesį suteikė malonę M.Chodorkovskiui. Išėjęs į laisvę buvęs naftos magnatas išvyko iš Rusijos.

M.Chodorkovskio verslo partneris P.Lebedevas, kuris buvo areštuotas 2003 metų liepą ir nuteistas dviejose valdžios sufabrikuotose bylose, bausmę atliko Archangelsko srityje.

Stebėtojai netikėtą V.Putino kritiko M.Chodorkovskio paleidimą susiejo su Kremliaus bandymais gerinti Rusijos tarptautinį įvaizdį prieš žiemos olimpiadą, kuri Sočyje prasidės vasario 7 dieną.

Identiškos bausmės

Platonas Lebedevas buvo ilgametis M.Chodorkovskio draugas ir verslo partneris. Jis buvo suimtas 2003 metų liepos 2 dieną vienoje Maskvos ligoninėje, kur tuo metu gydėsi.

Daugelis manė, kad P.Lebedevo suėmimas – perspėjimas M.Chodorkovskiui sprukti iš šalies. Vis dėlto „Jukos“ vadovas atsisakė bėgti. M.Chodorkovskis buvo suimtas tų pačių metų spalį.

P.Lebedevas ir M.Chodorkovskis buvo kaltinamieji toje pačioje byloje ir gavo identiškas bausmes. Po antrojo nuosprendžio P.Lebedevas buvo išsiųstas į koloniją Archangelske.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius