-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Michelis Barnier: „Brexit“ be jokio susitarimo – ne variantas

Europos Sąjungos „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier ketvirtadienį Jungtinę Karalystę perspėjo, kad nėra pagrindo pasitraukti iš Bendrijos be jokio susitarimo, nes toks scenarijus tik pakenktrų šalies interesams.
Michelis Barnier
M.Barnier: „Brexit“ be jokio susitarimo – ne variantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nepasiekus jokio susitarimo, tik dar labiau pablogėtų situacija, nukentėtų abi šalys. ... Mano nuomone, nėra jokio protingo pateisinimo atvejui be jokio susitarimo“, – pareiškė M.Barnier, turėdamas omeny neseniai britų ministrų pareiškimus, kad Londonas gali tiesiog nueiti savo keliu, jeigu derybos žlugs.

„Sąžiningas susitarimas yra gerokai geriau už situaciją be susitarimo“, – ES darbo grupei „Brexit“ klausimu sakė M.Barnier, pakartojęs tai angliškai du kartus.

Londonas ir Briuselis oficialias „Brexit“ derybas pradėjo praėjusį mėnesį. Pagal M.Barnier grafiką, pirmiausia ketinama susitarti dėl daugiau nei trijų milijonų ES piliečių, gyvenančių Jungtinėje Karalystėje, bei žemyninėje Europoje gyvenančio daugiau nei milijono britų teisių.

Vėliau būtų sprendžiami kiti klausimai, kaip 100 mlrd. eurų britų išstojimo iš ES sąskaita bei sienos tarp Šiaurės Airijos ir Airijos Respublikos ateitį.

Ir kai tik bus pasiekta pakankamos pažangos derybose šiais klausimais, tuomet ES ir JK derėsis dėl būsimų prekybos santykių.

M.Barnier minėto darbo grupės susitikimo metu dar kartą pabrėžė, kad Londonas negali tikėtis jokių kompromisų dėl darbotvarkės ir pridūrė, kad Britanija negali nusirankioti vyšnaičių nuo pyrago.

„Negali būti atskirų sektorių dalyvavimo bendrojoje rinkoje, negali būti pusiau išstojęs ir pusiau pasilikęs. Sprendimas pasitraukti iš ES turi pasekmių ir mes privalome paaiškinti .. tas pasekmes“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius