-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 11 /13:00

„Microsoft“ prezidentas: Rusija skleidžia dezinformaciją apie Artimuosius Rytus

Rusija skleidžia dezinformaciją apie padėtį Artimuosiuose Rytuose, šeštadienį pareiškė „Microsoft“ prezidentas, regione didėjant įtampai dėl Izraelio ir „Hamas“ karo.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 „Microsoft“

Paryžiuje vykusiame tarptautiniame taikos forume „Microsoft“ vicepirmininkas ir prezidentas Bradas Smithas (Bredas Smitas) buvo paklaustas apie JAV technologijų milžinės vaidmenį skatinant taiką.

Jis teigė, kad „Microsoft“ ir jos konkurentai kovoja su dezinformacija, visų pirma naudodami dirbtinį intelektą (DI).

B. Smithas sakė, kad „Microsoft“ ir kitos bendrovės tai daro „kurdamos technologines priemones, palengvinančias suklastoto, modifikuoto, pakeisto turinio aptikimą“, kaip teigiama radijo „France Inter“ prancūzų kalba išverstose pastabose.

„Pradedame labai gerai atpažinti Rusijos kampaniją, pavyzdžiui, kai jie bandė įtikinti žmones nesiskiepyti „Covid“ vakcina, – sakė jis. – Arba šiandien, kai matome Rusijos dezinformaciją Artimuosiuose Rytuose.“

B. Smitho teigimu, technologijų platformoms, kurios atpažįsta tokią dezinformaciją, lieka trys galimybės: nieko nedaryti, ją ištrinti arba perženklinti ir pažymėti, kad turinys buvo pakeistas.

„Nėra bendro sutarimo, ką įmonės turėtų daryti“, – pridūrė jis.

Paryžiaus taikos forumas prasidėjo visame pasaulyje daugėjant konfliktų ir daugiau nei mėnesį trunkant Izraelio ir „Hamas“ karui Gazos Ruože.

Nuo spalio 7-ąją „Hamas“ surengtų išpuolių Izraelio pietuose, per kuriuos, Izraelio teigimu, žuvo 1 200 žmonių ir 239 buvo paimti įkaitais, Izraelis nepaliaujamai bombarduoja Gazą ir siunčia sausumos pajėgas.

„Hamas“ valdoma palestiniečių teritorijos sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad Gazos Ruože žuvo daugiau kaip 11 000 žmonių, tarp jų daug vaikų.

Penktadienį forumo kuluaruose duodamas interviu televizijai BBC Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pasmerkė „Hamas“ išpuolius, tačiau paragino Izraelį liautis bombardavus civilius Gazos Ruože, sakydamas, kad tam nėra jokio pateisinimo, o mirtys kelia pasipiktinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius