-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Migrantams duris užtrenkti panorusį Davidą Cameroną Bulgarijos prezidentas kaltina pataikavimu nacionalistams

Bulgarijos prezidentas Rosenas Plevnelijevas viešai pasipiktino Didžiosios Britanijos premjero Davido Camerono peršama politika imigrantų klausimu. Šalies, kurios piliečiai jau po savaitės galės laisvai vykti į Didžiąją Britaniją dirbti, vadovas R.Plevnelijevas irnterviu „The Observer“ teigia, kad britų premjeras neturėtų pataikauti nacionalistams ir gerai pagalvoti, kaip jis dėl savo politikos bus vertinamas ateityje.
Bulgarijos prezidentas Rosenas Plevnelievas
Bulgarijos prezidentas Rosenas Plevnelievas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie Didžiosios Britanijos imigrantams kuriamas kliūtis R.Plevnelijevas sako su D.Cameronu kalbėjęsis ir lapkričio pabaigoje Vilniuje vykusiame Rytų partnerystės viršūnių susitikime. Bulgarijos prezidentas tuomet išreiškė nerimą, kad jo tautiečiai Didžiojoje Britanijoje gali būti diskriminuojami. Nors D.Cameronas atsakė, kad taip tikrai nebus, R.Plevnelijevas nėra įtikintas.

„Aš jam padėkojau už tai, kad pasidalijo savo planais ir priminiau, kad vis dėlto politikai yra vertinami ne už žodžius, o už darbus“, – teigia Bulgarijos prezidentas.

R.Plevnelijevas teigė, kad D.Camerono noras savo šalį izoliuoti nuo likusios Europos Sąjungos, atitverti ją sienomis, yra senamadiškas ir niekur nevedantis.

Be to, jis kaltino D.Cameroną populizmu ir diskriminacijos kurstymu. Esą jis, sukurdamas kliūtis imigrantams, paiso tik vidaus politikos, nori būti populiarus, tačiau pamiršta ilgalaikius šalies tikslus. Jis ragino D.Cameroną neaukoti šalies ateities ir vertybių dėl vienadienės naudos.

Bulgarijos prezidentas dar pridūrė, kad Didžioji Britanija galėtų atvirumo ir požiūrio į imigrantus pasimokyti iš pačios Bulgarijos, kuri priėmė 11 tūkst. karo pabėgėlių iš Afrikos ir Artimųjų Rytų, nors pati nėra turtinga šalis.

Nuo sausio pradžios  Didžiosios Britanijos sienoms atsivėrus rumunams ir bulgarams, bus imtasi priemonių apriboti imigrantų iš kitų ES šalių srautą. Nuo šiol jie nebegalės iš karto pretenduoti į pašalpas.

D.Cameronas pareiškė, kad ateityje bus imtasi ir kitų priemonių bei apribojimų, siekiant paversti D.Britaniją imigrantams nepatrauklia šalim.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius